Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Χειμώνας και άνοιξη ευνοούν την γονιμότητα!

Το φθινόπωρο συνήθως αυξάνεται ο αριθμός των γεννήσεων και σύμφωνα με μια ισραηλινή έρευνα ενδεχομένως
υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό, καθώς το ανθρώπινο σπέρμα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης!

Με βάση την ανάλυση δειγμάτων από 6.455 άνδρες που βρίσκονταν σε κλινικές υπογονιμότητας, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η ποσότητα του σπέρματος ήταν μεγαλύτερη, η ταχύτητα των σπερματοζωαρίων γρηγορότερη και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων καλύτερη το χειμώνα με μια σταθερή πτώση μετά την άνοιξη.

Από το σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκαν οι 4.960 άνδρες είχαν φυσιολογικό σπέρμα και οι 1.495 είχαν ανωμαλίες στα σπερματοζωάρια, όπως λόγου χάρη μειωμένο αριθμό (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τιμές άνω των 16 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων ανά ml θεωρούνται φυσιολογικές).

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνδρες με φυσιολογικό σπέρμα είχαν τους καλύτερους δείκτες υγείας των σπερματοζωαρίων το χειμώνα. Για τους άνδρες με προβλήματα στα σπερματοζωάρια, όμως, το μοτίβο ήταν διαφορετικό: οι άνδρες αυτοί είχαν κάπως βελτιωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων το φθινόπωρο, ενώ σημείωναν τους υψηλότερους δείκτες υγιών μορφολογικά σπερματοζωαρίων την άνοιξη.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στη επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Obstetrics & Gynecology».
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου