Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

3 πράγματα που κάνει και σας ενοχλούν! Βρείτε λύσεις!

Κάποιες φορές, όσο κι αν δείχνετε κατανόηση, τρυφερότητα και απεριόριστη αγάπη, φτάνετε στο αμήν.
Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που κάνει και σας ενοχλούν, ιδίως όταν νιώθετε όταν χάνετε τη «δύναμη» σας. Εμείς ρωτήσαμε αρκετές μαμάδες και καταλήξαμε ότι τα «προβλήματα» είναι κοινά.
Διαβάστε κάποια από αυτά και ρίξτε μια ματιά και στις λύσεις.
- Την ώρα που πάτε λίγο να ηρεμήστε είτε στον καναπέ είτε στο κρεβάτι σας, θυμάται να σας πει όλα τα «παράπονα» που έχει. Δείξτε κατανόηση και πείτε του με ηρεμία ότι αφού ξεκουραστείτε λίγο θα τα συζητήστε όλα
- Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο σας ζητά επίμονα να το κλείσετε. Αμ.. δε! Εξηγήστε του ότι θα πρέπει να περιμένει να τελειώσετε αυτό που κάνετε και κρατήστε την ψυχραιμία σας αν αρχίσει την....κλάψα. Όταν κλείσετε το τηλέφωνο -καλό θα ήταν να το κρατήσετε και περισσότερο από ότι θα θέλατε να μιλήσετε- πείτε του ήρεμα πως κάθε πράγμα έχει τον χρόνο του και πως ενώ το αγαπάτε πάντα πάρα πολύ αυτή η συμπεριφορά του δεν σας αρέσει.
- Όταν είστε με κόσμο, δείχνει ενοχλητικό με τη συμπεριφορά του! Προσπαθήστε να μην φτάνετε στα άκρα και ουρλιάζετε σαν υστερική μπροστά σε όλους απλά εξηγείστε του ότι την επομένη φορά δεν θα ξαναέρθει μαζί σας! Μάθετε του πως πρέπει να σέβεται τόσο εσάς όσο και τον κόσμο που είστε μαζί.
Να θυμάστε ότι τα παιδιά έχουν ανασφάλειες και θα πρέπει πάντα να διαχωρίζετε την δυσαρέσκειά σας από το πρόσωπό του. Ότι κι αν κάνει εσείς πάντα το αγαπάτε. Θα πρέπει και το ίδιο να καταλάβει πως αυτό που σας ενοχλεί και σας στενοχωρεί είναι μια μεμονωμένη συμπεριφορά ή επιλογή του και αυτο όμως δεν αλλάζει τα συναισθήματά σας προς το ίδιο το παιδί.
mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου