Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Έχασε δεκαέξι παιδιά μέχρι να φέρει στον κόσμο τη Μία!


Φωτογραφίες του ζευγαριού που προσπαθούσε για 13 χρόνια να κάνει παιδί...

Η Μαρία Πρίντμορ είναι μητέρα. Έφερε στον κόσμο τη Μία, αλλά η ιστορία της δεν είναι όπως κάθε άλλης μητέρας, καθώς στα 13 χρόνια που προσπαθούσε με τον σύντροφό της να κάνουν παιδί έζησε πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές: είχε δεκατέσσερις αποβολές, γέννησε ένα κοριτσάκι νεκρό και ένα αγοράκι που γεννήθηκε ζωντανό πέθανε έπειτα από δύο εβδομάδες ζωής…

Έτσι, η Πρίντμορ είχε εγκαταλείψει την ελπίδα να γίνει μητέρα…Στα 32 της όμως, η ζωή της επιφύλασσε επιτέλους ένα καλό νέο: την άφιξη της Μία, που είναι επτά εβδομάδων και χαρίζει ευτυχία στους γονείς της.«Η μητρότητα είναι καλύτερη απ’ όσο είχα φανταστεί», λέει η 32χρονη, «έπειτα από όλες αυτές τις αποβολές και τα δύο παιδιά που χάσαμε, δεν πίστευα πια πως θα συμβεί».Η Πρίντμορ και ο σύντροφός της Τζον Φόραν πάντα ήθελαν παιδιά. Αλλά κάθε φορά που έμενε έγκυος, η χαρά τους μετατρεπόταν σε απόγνωση, όταν έχανε το έμβρυο που κυοφορούσε.

«Είχαμε αποφασίσει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε αλλά η σχέση μας πέρασε πολύ δύσκολα», λέει.

Εκτός από το ψυχολογικό κόστος των διαδοχικών απωλειών, η όλη διαδικασία είχε κόστος και για την υγεία της νεαρής γυναίκας, που έπαθε δύο εγκεφαλικά επεισόδια πριν φτάσει τα 30!

Έτσι, το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες. Και λίγο μετά η Πρίντμορ ανακάλυψε πως ήταν και πάλι έγκυος! «Ήταν σοκ και δεν τολμούσα να ελπίζω πως θα είχε καλό τέλος», θυμάται.

Αλλά ούτε αυτή τη φορά ήταν τα πράγματα εύκολα για τη γυναίκα η οποία διαγνώστηκε με προ-εκλαμψία και στρεπτόκοκκο Β, έναν πιθανώς μοιραίο συνδυασμό που προκαλεί προβλήματα στον πλακούντα και εμποδίζει την τροφή του εμβρύου.

Οι γιατροί τη συμβούλεψαν να παίρνει μία ασπιρίνη την ημέρα ενώ δύο φορές την ημέρα έκανε αιμοδιαλυτικές ενέσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έπρεπε να μείνει στο κρεβάτι.

Λίγες ημέρες πριν τον προγραμματισμένο τοκετό, χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα καισαρική καθώς εμφάνισε επιπλοκές.

Παρά όλες τις αντιξοότητες, η Μία ήρθε στον κόσμο υγιής χαρίζοντας απερίγραπτα συναισθήματα στους γονείς της.

24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου