Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οι 3 μεγάλες αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη


Φέρατε στον κόσμο το μωράκι σας, καλωσορίσατε το νέο μέλος της οικογενείας
και προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στη νέα σας πραγματικότητα. Εάν περιμένετε το κορμί σας να επιστρέψει στη φυσική κατάσταση που ήταν εννέα μήνες πριν, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Φυσικά όλες σας οι φίλες που έχουν ήδη παιδιά ξέχασαν να σας το πουν, αλλά μέχρι να επανέλθετε πλήρως θα πρέπει να υπομείνετε κάποιες αλλαγές, ίσως επώδυνες, καμιά φορά δυσάρεστες, αλλά σίγουρα παροδικές.

Κρατήστε για λίγο ακόμα στο πάνω ράφι της ντουλάπας σας τα κολλητά τζιν. Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να ξεπρηστείτε και να επιστρέψει η κοιλιά σας στο παλιό της μέγεθος. Έτσι, μην απορήσετε εάν σας βλέπουν στο δρόμο και σας ρωτούν πόσο μηνών είναι, καθώς η αλήθεια είναι πως για λίγο καιρό ακόμα θα μοιάζετε με έγκυο.

Το στήθος σας θα μεγαλώσει και ίσως να πονάει. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς γεμίζει με γάλα και μεταμορφώνεται με αποτέλεσμα πρήξιμο και αλλαγή στο μέγεθός του. Κάντε υπομονή και σιγά σιγά και αφού σταματήσετε να θηλάζετε θα επανέλθει.

Μην τρομάξετε αν ξαφνικά χτενίζεστε και βλέπετε ολόκληρες τούφες στη βούρτσα σας. Όσο είσαστε έγκυος η τρίχα έχει μεγαλύτερο κύκλο ζωής και με το που φέρετε στον κόσμο το μωρό σας αυτή η διαδικασία θα αντιστραφεί προσωρινά. Υπομονή και θα παραμείνετε μία πανευτυχής Ραπουνζέλ έχοντας στην αγκαλιά σας το καινούργιο μέλος της φαμίλιας σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου