Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οκτώ νεκροί φέτος από τη γρίπη, οι τρεις παιδιά


Το φετινό κύμα γρίπης έχει κοστίσει μέχρι στιγμής οκτώ ζωές,
ενώ ακόμη 33 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με σοβαρές επιπλοκές. Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα της γρίπης περιλαμβάνονται και τρία παιδιά, εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν το τελευταίο 48ωρο.
Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σπάνια την επιπλοκή - οξεία νεκρωτική εγκεφαλίτιδα - εξαιτίας της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή ένα αγοράκι στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Λόγω της γρίπης το παιδί εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.
Σε ό,τι αφορά το 6χρονο αγοράκι που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν έχουν δείξει ακόμη αν είχε νοσήσει με γρίπη τύπου Α ή Β. Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες τείνουν να καταλήξουν ότι νόσησε από γρίπη τύπου Α δεδομένου ότι και ο πατέρας του ασθένησε. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η τάση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα μας είναι έντονα αυξητική και αναμένεται να κορυφωθεί έως τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που δείχνουν ωστόσο οι έλεγχοι είναι ότι έχει υποχωρήσει σοβαρά το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου