Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Μικρές συμβουλές προκειμένου οι μέρες των Χριστουγέννων να κυλήσουν ευχάριστα και όσο το δυνατόν με ασφάλεια


Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Όταν διαλέγετε και τοποθετείτε το χριστουγεννιάτικο δένδρο: Διαλέξτε ένα φρέσκο φυσικό δένδρο (από φυτώρια βέβαια) με πράσινα κλαδιά και φύλλα, που δεν πέφτουν εύκολα όταν κουνάτε το δένδρο.Φροντίστε να είναι στερεωμένο καλά στη βάση του και να μην ανατρέπεται εύκολα.
Τοποθετήστε το δένδρο μακριά από το τζάκι, τη σόμπα ή το καλοριφέρ.


Όταν διαλέγετε και διακοσμείτε με ηλεκτρικά φωτάκια:
Δοκιμάστε αν τα φωτάκια λειτουργούν σωστά πριν τα αγοράσετε. Επίσης να ελέγξετε αν είναι ασφαλή σε περίπτωση που τα τοποθετήσετε έξω από το σπίτι.
Εάν χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια από προηγούμενη χρονιά, ελέγξτε αν υπάρχει κάποιο γυμνό καλώδιο, σπασμένα λαμπάκια και χαλαρές συνδέσεις. Μη διστάσετε να πετάξτε ένα προβληματικό σετ. Ποτέ μη συνδέετε περισσότερα από τρία σετ λαμπάκια στην ίδια πρίζα.
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά λαμπάκια σε μεταλλικό δένδρο. Μπορεί από ένα χαλασμένο λαμπάκι να προκληθεί ηλεκτροπληξία.
Δέστε καλά τα φωτάκια που διακοσμούν εξωτερικά το σπίτι ή τα δένδρα του κήπου σας, ώστε να μην πέσουν ή να μην σπάσουν σε περίπτωση δυνατού αέρα. Για να τα στερεώσετε χρησιμοποιήστε ειδικό μονωτικό αυτοκόλλητο και όχι μεταλλικά στηρίγματα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Σβήστε όλα τα φώτα του δένδρου και τα κεριά πριν βγείτε από το σπίτι ή πριν κοιμηθείτε.
Όταν διαλέγετε και τοποθετείτε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση:


Αγοράστε μόνο άφλεκτα ή ανθεκτικά στη φωτιά χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Εάν έχετε μικρά παιδιά, αποφύγετε τα αιχμηρά ή εύθραυστα στολίδια. Φροντίστε τα χρυσόχαρτα να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά, γιατί μπορεί να τα καταπιούν και να κινδυνέψουν από πνιγμονή. Μη χρησιμοποιείτε ως διακόσμηση γλυκά, ιδιαίτερα αν αυτά περιέχουν και μικρά παιχνίδια.
Εάν χρησιμοποιήστε σπρέι που μιμείται το χιόνι, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η ένδειξη "μη τοξικό".
Προσοχή! μερικά από τα χριστουγεννιάτικα φυτά όπως τα γκυ μπορεί να είναι δηλητηριώδη, γι' αυτό φροντίστε να μην προσεγγίζονται από τα μικρά παιδιά.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου