Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Μπανανοκορμός ψυγείου: Εύκολη και οικονομική συνταγή




Μπανανοκορμός ψυγείου
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής : 4-5 ώρες

Υλικά για έναν κορμό
2 μεγάλες μπανάνες
Για την βάση του μπισκότου
500 γρ.  μπισκότα πτι μπερ
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ κακάο
150 γρ. Καρύδια τριμμένα
Για την κρέμα
200 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
100 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
Ο χυμός και το ξύσμα από 1 βιολογικό ακέρωτο πορτοκάλι ή λεμόνι
1 βανίλια
Για το σιρόπι
200 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Νερό
Διαδικασία
Ετοιμάζω ελαφρύ σιροπάκι
Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και τα ενώνω με τα τριμμένα καρύδια, το βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και το κακάο. Ενώνω και ανακατεύω καλά τα υλικά μέχρι να αποκτήσω ομοιογενές μίγμα. Στρώνω το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζω ένα τετράγωνο. Με το σιρόπι βρέχω τη στρώση μπισκότου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Χτυπάω στο μίξερ τα 200 γρ. ζάχαρη με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτω το ινδοκάρυδο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά.
Απλώνω την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου. Μπορούμε να παγώσουμε την κρέμα στο ψυγείο για να στέκεται καλύτερα πάνω στο μπισκότο. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο κέντρο. Κλείνουμε σε ρολό προσεκτικά. Τυλίγουμε καλά με το αντικολλητικό χαρτί. Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Σερβίρουμε κόβοντας το ρολό σε φέτες.
από: Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου