Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Προσοχή στα δημητριακά!

Τα παιδιά που ξεκινούν την ημέρα τους με ένα μπολ ζαχαρούχων δημητριακών
(από αυτά δηλαδή που στα συστατικά τους περιλαμβάνεται και η ζάχαρη), καταναλώνουν στην πραγματικότητα σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης από ότι εάν ακολουθούσαν μια πιο υγιεινή διατροφή!


Συγκεκριμένα, τα παιδιά που τρώνε τέτοια δημητριακά, προσθέτουν στη διατροφή τους περισσότερα από 25 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα, ενώ ακόμα και αν πρόσθεταν ένα κουταλάκι ζάχαρης σε απλά δημητριακά, θα έφταναν μόνο στα μισά αυτής της ποσότητας και θα έτρωγαν επιπλέον και περισσότερα φρούτα.

Τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη φαίνεται ότι δεν είναι τόσο «πολύτιμα» για τα παιδιά, όσο οι γονείς πιστεύουν. Αυτό το συμπέρασμα βρήκε μετά από έρευνες στις οποίες παρατηρήθηκε ότι όλα τα παιδιά – εκείνα που τρώνε απλά δημητριακά, αλλά και εκείνα που καταναλώνουν ζαχαρούχα – είναι το ίδιο ικανοποιημένα με το πρωινό τους, γεγονός που σημαίνει ότι δεν τα ενδιαφέρει τόσο πολύ η περιεκτικότητα σε ζάχαρη όσο μπορεί να πιστεύουν οι γονείς τους. 

Με βάση τα παραπάνω, όταν κληθείτε να αγοράσετε δημητριακά για το παιδί σας, σκεφτείτε τα αρνητικά που μπορεί να έχει ένα πρωινό με τόσο μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και προτιμήστε κάτι πιο απλό. 

Αν όμως, το παιδί σας ζητήσει – λόγω συνήθειας – κάτι πιο γλυκό, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη στο μπολ με τα δημητριακά του, καθώς και αρκετά φρούτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου