Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σοκολατένια τούρτα παγωτό

Ξεχάστε τις πολύπλοκες και χρονοβόρες συνταγές για γλυκά, και δοκιμάστε αυτή τη πανεύκολη συνταγή για λαχταριστή τούρτα παγωτό...

με απλά υλικά, αφιερώνοντας λιγοστό χρόνο από τη μέρα σας για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά
1 μόρφατ
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
24 σαβαγιάρ
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε το μόρφατ στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
3. Το βάζετε στη κατάψυξη και το αφήνετε να πήξει.
4. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και ρίχνετε 3 κουταλιές κακάο και φτιάχνετε το ρόφημα. Όταν ετοιμαστεί το αδειάζετε σε ένα μπολ.
5. Παίρνετε τα σαβαγιάρ και τα βουτάτε ένα-ένα μέσα στο ρόφημα, στρώνοντάς τα έπειτα σε ένα ταψί.
6. Κάνετε τη πρώτη στρώση από σαβαγιάρ και ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα.
7. Βάζετε και τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, με την ίδια διαδικασία, και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
8. Βάζετε τη τούρτα στη κατάψυξη για 2-3 ώρες και είστε έτοιμοι. Μπορείτε να την γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα.

queen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου