Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πότε μπορώ να Βγάλω το μωρό μου έξω από το σπίτι?

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πότε είναι η σωστή χρονική στιγμή να βγάλουν βόλτα το μωρό τους. 

Ορισμένες μητέρες βρεφών μέσα σε ένα μήνα και κάτι ημέρες έχουν κάνει ήδη την πρώτη τους βόλτα, Αλλά δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος να μην βγει ένα υγιές μωρό έξω από το σπίτι.



Φρέσκος αέρας και μια αλλαγή του ρυθμού μπορεί να είναι καλό για ανθρώπους κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων και των μωρών. Προσοχή στην έκθεση με άλλους ανθρώπους που μπορεί ένα μωρό να αρρωστήσει.


Για να αποφύγετε να εκθέσετε το μωρό σας σε ανεπιθύμητους χώρους με μικρόβια, περιορίστε το χρόνο που περνάτε με πλήθη. Βεβαιωθείτε ότι όποιος θέλει να αγγίξει το μωρό σας να πλένει τα χέρια του. Τέλος, μείνετε μακριά από τον καθένα που είναι άρρωστος.


Καθώς το μωρό σας θα μεγαλώνει, θα είναι ενδιαφέρονται τα πράγματα έξω από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των απόψεων, τους ήχους και τις μυρωδιές.  Μετά από το γεύμα του ή την αλλαγή της πάνας είναι συχνά μια καλή στιγμή. Το μωρό σας θα είναι ήδη σε μια καλή διάθεση και μπορεί να χαλαρώσει αρκετά και να πάρει και έναν υπνάκο, ενώ είστε έξω.


Αν πρόκειται να βγάλετε το μωρό σας έξω για περισσότερο από μια ώρα, να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Προετοιμάστε την τσάντα του με τις πάνες σας για αλλαγή αν χρειαστεί, επιπλέον ρούχα, και το φαγητό αν χρειαστεί.

Προσέξτε για ακραίες θερμοκρασίες. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας και το κλίμα στην περιοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου