Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Και οι μελλοντικοί μπαμπάδες βιώνουν την εγκυμοσύνη!


Μπορεί οι γυναίκες να γκρινιάζουν ότι περνούν μόνες τους την ταλαιπωρία της εγκυμοσύνης, όμως στην πραγματικότητα οι μέλλοντες μπαμπάδες συμπάσχουν.
Νέα έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον το 25% των μελλοντικών μπαμπάδων περνάει τη δική του «εγκυμοσύνη» βιώνοντας τις λιγούρες και πρωινές ναυτίες.

Οι σύγχρονοι άντρες φαίνεται πως συμπάσχουν με τις εγκυμονούσες συντρόφους τους, καθώς το 23% εξ αυτών δηλώνει ότι περνάει τις ίδιες συναισθηματικές διακυμάνσεις με αυτές που είθισται να βιώνουν οι γυναίκες στη διάρκεια της κύησης, όπως για παράδειγμα η κυκλοθυμία. Οι μέλλοντες μπαμπάδες ανέφεραν μάλιστα ότι συχνά τους ερχόταν η επιθυμία να καταναλώσουν περίεργους συνδυασμούς τροφών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 3% των ερωτηθέντων μπαμπάδων ανέφερε ότι υπέφερε ακόμα και από φανταστικούς πόνους εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί αποδίδουν το περίεργο φαινόμενο στην έντονη συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν και οι άντρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης των συζύγων τους.

Ακόμα όμως κι εκείνοι που δεν έχουν κανένα από τα συμπτώματα εγκυμοσύνης, δήλωσαν ότι αισθάνονταν περισσότερο προστατευτικοί απέναντι στη σύντροφό τους, ενώ παράλληλα ένιωθαν και μεγαλύτερη ευθύνη ως «κουβαλητές».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν αρκετοί γυναικολόγοι, όλο και περισσότεροι άντρες συνοδεύουν πλέον τις συντρόφους τους στον υπέρηχο της 12ης εβδομάδας προκειμένου να δουν πρώτη φορά το έμβρυο.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου