Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ενημέρωση μαθητών για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο


Τηλεδιασκέψεις που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων,
σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο με σχολεία από ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, εξήγγειλαν σήμερα τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με την πραγματοποίηση των τηλεδιασκέψεων εκτιμάται ότι η υπηρεσία θα συνδεθεί σε πραγματικό χρόνο με περισσότερα από 19000 σχολεία σε πολλαπλές τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από εξειδικευμένους αξιωματικούς. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η ενημέρωση περισσότερων από 1.000.000 παιδιών ηλικίας από 6 έως 18 ετών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύει.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δημιουργείται ένας ιστότοπος (http://www.cyberkid.gov.gr/) που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και στους γονείς τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον εθισμό σε αυτό.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Μανώλης Σφακιανάκης επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, λέγοντας πως αυτήν την περίοδο, 120 παιδιά νοσηλεύονται από «ιντερνετικό εθισμό», ενώ 418 παιδιά έχουν αποτραπεί από απόπειρα αυτοκτονίας, με την βοήθεια της υπηρεσίας.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, με δύο δημοτικά σχολεία και συνομίλησαν με παιδία και καθηγητές.
Την συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριο Λώλο, εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ταυτόχρονα, καταδίκασε κάθε περιστατικό αυθαίρετης βίας, από όπου και αν προέρχεται.
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως θα διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού του κ. Λώλου μέσα από κατεπείγουσα δικαστική έρευνα, για την οποία ζητήθηκε η παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ούτως ώστε, να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για το αδιάβλητό της.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και υπηρεσιακή έρευνα, ούτως ώστε άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια και να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό αυτό.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου