Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Επικίνδυνος ο καφές για την εγκυμοσύνη;

Οι έγκυες θα πρέπει να σκέφτονται να αποφεύγουν την καφεΐνη,
σημειώνουν ερευνητές που ανακάλυψαν ότι ακόμα και μέτρια κατανάλωση στην αρχή της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής. Στη Βρετανία, το όριο που έχει τεθεί είναι 300 μιλιγκράμ ή τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα.


Σε σύγκριση με γυναίκες που δεν κατανάλωναν καφεΐνη, οι γυναίκες που κατανάλωναν μέχρι 200 μιλιγκράμ την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο αποβολής 15% έναντι πoσοστού 12%.


Οι γυναίκες που ξεπερνούσαν τα 200 μιλιγκράμ είχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 25%.Ο αυξημένος κίνδυνος φάνηκε να σχετίζεται με την ίδια την καφεΐνη, παρά με άλλο συστατικό του καφέ, διότι άλλα ροφήματα με καφεΐνη, όπως το τσάι και η ζεστή σοκολάτα έδειξαν παρόμοια τάση με τον καφέ.


Η καφεΐνη μπορεί να διαπερνά τον πλακούντα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι επίπτωση έχει στο έμβρυο. Ο Dr Li θεωρεί πως το μήνυμα για τις εγκύους από αυτή την έρευνα είναι ότι μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν να σταματήσουν την κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Καφέ δήλωσε ότι τα ευρήματα θα πρέπει να ιδωθούν υπό το πρίσμα των ήδη υπαρχόντων ερευνών και είναι σημαντικό να ανατρέξει κανείς σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία παρά να εστιάσει μόνο σε μια μελέτη.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου