Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε

Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί πέντε σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, λίγο πριν γεννήσετε, για να μη σας βρει απροετοίμαστες η έλευση του νέου μέλους της οικογενείας...


1) Γενική καθαριότητα σπιτιού


Σύμφωνα με έρευνες του Babycenter.com, το ένα τρίτο των νεαρών μαμάδων εύχεται να είχε καθαρίσει το σπίτι του πριν φύγει για το μαιευτήριο. Άλλωστε, τι καλύτερο από έναν όμορφο, καθαρό χώρο, που θα υποδεχτεί εσάς και το μωρό σας; Με τη βοήθεια συγγενών ή φίλων, προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε, γιατί, μόλις επιστρέψετε σπίτι με το μωρό, θα έχετε ελάχιστο χρόνο να αφιερώσετε στην καθαριότητα του σπιτιού.


2) Ετοιμάστε φαγητό


Οι πρώτες μέρες μετά τη γέννα θα σας βρουν με το μαγείρεμα για εσάς και τον σύζυγό σας να είναι το τελευταίο πράγμα που θα σας απασχολεί. Μαγειρέψτε κάποια φαγητά και βάλτε τα στην κατάψυξη. Γεμίστε το ψυγείο με υγιεινά σνακ, όπως γιαούρτι, τετηγμένο τυρί, κράκερς και μπάρες. Θα χρειαστείτε σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε εύκολα, καθώς είναι πιθανό να μην έχετε πάντα τον χρόνο ή την ενέργεια να προετοιμάσετε ένα πλήρες γεύμα.


3) Καλομάθετε λίγο τον εαυτό σας


Μετά τον τοκετό, ο χρόνος που μπορεί να έχετε να αφιερώσετε για εσάς μπορεί να μην ξεπερνάει τα πέντε λεπτά για ένα ντους. Αφιερώστε χρόνο αποκλειστικά σε εσάς λίγο πριν από τον τοκετό. Ένα μασάζ ή μία επίσκεψη σε σπα μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια, πριν από τις δύσκολες πρώτες ημέρες.


4) Διασκεδάστε


Μην αγχώνεστε, δεν είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Και οι μαμάδες βγαίνουν με τις φίλες τους και πηγαίνουν σε πάρτι. Τους πρώτους, όμως, μήνες ζωής του σπλάχνου σας, μπορεί να πρέπει να απαρνηθείτε αυτού του είδους τη διασκέδαση. Περάστε καλά, όσο μπορείτε. Βγείτε έξω με τις κολλητές σας ή τον σύζυγο - για λίγο καιρό θα σας λείψει.


5) Βρείτε τον παιδίατρο


Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ψάχνετε παιδίατρο την τελευταία στιγμή. Ρωτήστε φίλους και συγγενείς, εντοπίστε τον κατάλληλο για εσάς και κανονίστε τα πρώτα ραντεβού, για να μην αγχώνεστε.


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου