Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πόσο μετράς τις... ευλογίες σου;

Ο Ιησούς πριν κάνει ένα θαύμα έλεγε ευχαριστώ...
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο- ειδικά τελευταία- της απόλυτης γκρίνιας, όπως το ονομάζω. Γκρίνια για τους φόρους, όσοι εργάζονται γκρινιάζουν για τους μισθούς τους, όσοι είναι άνεργοι για την ανεργία και όλοι μαζί γκρινιάζουν για τους πολιτικούς. Το καταλαβαίνω. Ιστορικά, οι μήνες που περνάμε σαν έθνος, δεν θα έλεγα ότι είναι και από τους ευκολότερους.
Κλείσε τα μάτια τώρα και μην σκεφτείς έναν μπλε ελέφαντα.... Τι σκέφτηκες;


Αυτός είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να αντιληφθούμε ότι σε οτιδήποτε εστιάζουμε, αυτό μας έρχεται ή αυτό βλέπουμε. Κατά συνέπεια, θέλεις να έχεις καλύτερη υγεία, σχέσεις, ευημερία; Ευχαρίστησε το σύμπαν, ή τον θεό (ανάλογα με τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις) για αυτά που ήδη έχεις. Ξεκίνα να μετράς τις ευλογίες σου και η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο.




Βλέπεις, στην ζωή πρώτα δίνουμε και μετά παίρνουμε. Αυτός είναι ένας κανόνας που δυστυχώς δεν μας τον έχουν μάθει στο σχολείο. Έτσι, λοιπόν, κάθε φορά που δεν ευχαριστείς για αυτό που έχεις, ουσιαστικά είναι σαν να εστιάζεις σε αυτό που δεν έχεις. Σκέψου το... είσαι κολλημένη στην κίνηση και θυμώνεις πολύ με αυτό... όμως εκείνη την στιγμή είναι σαν να μην θυμάσαι ότι έχεις ευλογηθεί με ένα αυτοκίνητο (ή με το να είσαι σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο), ότι έχεις την ικανότητα να μετακινείσαι (δηλαδή είσαι υγιείς) και ότι έχεις κάπου να πας και να κάνεις κάτι. Δεν συνειδητοποιείς ότι είναι ευλογία το γεγονός ότι υπάρχει ένας δρόμος, φανάρια και ο τροχονόμος. Όλα αυτά είναι ευλογίες. Είναι σημαντικό να εστιάζεις σε αυτές ώστε να έρχονται στην ζωή σου περισσότερες. Μα, ο δρόμος και τα φανάρια πρέπει να υπάρχουν, τα έχουμε πληρώσει, είπε ένας απόφοιτος των σεμιναρίων μας. Και του θύμισα ότι στην Ιαπωνία, μέσα σε 6 λεπτά στις 11 Μαρτίου 2011 μέρος της Ιαπωνίας ισοπεδώθηκε και χάθηκαν πάνω από 16.000 συνάνθρωποι με 125.000 κατεστραμμένα κτίρια και 10 τρις ζημίες. Τίποτα δεν πρέπει να υπάρχει.... Τίποτα δεν είναι δεδομένο.




Ξεκίνα τώρα, πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε 10 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Ξεκίνα από εσένα, την υγεία σου (αν είσαι άρρωστη, τότε ξεκίνα από ένα μέρος του σώματος σου που είναι καλά) και γράψε είμαι ευγνώμων........ γιατί........
Κάθε μέρα για τις επόμενες 30 ημέρες κάνε αυτή την άσκηση κάθε πρωί.




Η ζωή σου και η διάθεσή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο... στο υπόσχομαι!


queen.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου