Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Ένας 11χρονος "βρήκε" τη λύση για το ευρώ και την Ελλάδα


Ένας εντεκάχρονος από την Ολλανδία έδωσε λύση στο ελληνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Ζωγράφισε το σκίτσο που βλέπετε και εξήγησε όλα όσα εννοεί, στο διαγωνισμό για την πιο αναίμακτη έξοδο χώρας από το ευρώ.


Ο μικρός Χέρμαν προτείνει την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Όπως λέει όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να μεταφέρουν τα ευρώ τους στις τράπεζες και να τα πάρουν πίσω σε δραχμές. Με τα ευρώ που θα μαζέψει η κυβέρνηση θα ξεπληρώσει το χρέος της σε ευρώ. Όμως οι Έλληνες θα μείνουν με τη δραχμή στο χέρι...Ο μικρός ζωγράφισε ένα σχέδιο που δείχνει τον Έλληνα να πηγαίνει τα χρήματα σε ευρώ στην τράπεζα. Όπως λέει ο Έλληνας δεν φαινόταν ευτυχισμένος γιατί ήξερε ότι οι δραχμές είναι υποτιμημένες. Ωστόσο με όλα τα ευρώ που θα μαζέψει η κυβέρνηση θα σχηματίσει μία πίτσα και κάθε ένας που έχει να παίρνει χρήματα, θα λάβει από ένα κομμάτι.


Μάλιστα σκοπεύει να βάλει πρόστιμο σε όσους Έλληνες έχουν χρήματα στο εξωτερικό. «Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί ότι όλοι οι Έλληνες θα φέρνουν ευρώ τους σε ελληνική τράπεζα και έτσι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εξοφλήσει όλα τα χρέη. Ελπίζω η ιδέα μου θα σας βοηθήσει!»


Ο Herman ήταν ο νεότερος που συμμετείχε για το βραβείο των 250.000 λιρών Αγγλίας, όμως κέρδισε 100 λίρες. Ο διαγωνισμός με τίτλο «Μπορεί η αποχώρηση μιας χώρας από την ευρωζώνη να γίνει «αναίμακτα»; έχει τεθεί από τον βρετανό Σάιμον Γουόλφσον ο οποίος δίνει μάλιστα έπαθλο 250.000 στερλινών σε όποιον (οικονομολόγο, νομικό, πολιτικό ή δημοσιογράφο) παρουσιάσει την πιο πειστική μελέτη.


Το ίδρυμα Γουόλφσον παρουσίασε σήμερα τους πέντε επικρατέστερους οικονομολόγους. Ο εμπνευστής του ιδιότυπου διαγωνισμού, λόρδος Γουόλφσον, δεν πιστεύει πάντως ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος μιας χώρας από το ευρώ «χωρίς πόνο» τόσο για το μέλος που θα αποχωρήσει όσο και για τα υπόλοιπα.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου