Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Πλέον θα γεννιούνται λιγότερα παιδιά με Σύνδρομο Down

Λιγότερα παιδιά θα γεννιούνται με Σύνδρομο Down κι άλλα συγγενή νοσήματα (χρωμοσωμιακά ή μορφογενετικά), σύμφωνα με τις νεώτερες εξελίξεις στην Ιατρική του Εμβρύου.Η έρευνα είναι πολύ κοντά στην εξεύρεση μεθόδου η οποία θα πραγματοποιείται με ειδική ανάλυση αίματος της εγκύου για να απομονωθούν κύτταρα του εμβρύου, από τα οποία θα εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα για τη χρωμοσωμιακή σύνθεσή του (καρυότυπος).


Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης Καθηγητής της Ιατρικής του Εμβρύου στο King's College και στο University College του Λονδίνου, Κύπρος Νικολαΐδης, στη διάρκεια της επιστημονικής διάλεξης με θέμα: «Όλες οι εξελίξεις στην Ιατρική του εμβρύου» που πραγματοποιήθηκε στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ του ομίλου ΥΓΕΙΑ.


Όπως τόνισε ο Καθηγητής: «Με την μέθοδο αυτή -όταν μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη- θα αποφύγουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον επεμβατικό διαγνωστικό προγεννητικό έλεγχο (όπως αμνιοπαρακέντηση και βιοψία τροφοβλάστης), στον οποίο καταφεύγουμε σε περιπτώσεις γυναικών υψηλού κινδύνου για χρωμοσωμιακές ανωμαλίες (όπως Σύνδρομο Down). Ο ακρογωνιαίος λίθος της Ιατρικής Εμβρύου -Προγεννητικού Ελέγχου είναι ο περιορισμός της γέννησης παιδιών με συγγενή νοσήματα (χρωμοσωμιακά ή μορφογενετικά) και αυτό επιτυγχάνεται ολοένα και περισσότερο χάρη στη διαρκή ιατρική έρευνα. Μέχρι στιγμής, όπως φαίνεται, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου, όμως ακόμη δεν εφαρμόζεται παρόμοια μέθοδος στην πράξη».


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου