Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δύο νεκροί και οκτώ άτομα στην εντατική από τη γρίπη


Δύο νεκροί και άλλα οκτώ σοβαρά περιστατικά που χρειάστηκε
να εισαχθούν στην Εντατική είναι ο έως τώρα απολογισμός της γρίπης στη χώρα μας. Το εποχικό ξέσπασμα της νόσου σημειώνει ανοδική τάση τις τελευταίες μέρες, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν θα φτάσει στα υψηλά επίπεδα των δύο προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο θύμα του ιού της γρίπης είναι ένας άντρας 60 ετών που έπασχε από χρόνιο νόσημα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ένα αγοράκι 7 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, χτυπημένο από γρίπη. Το άτυχο βρέφος είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Λιβύη, όπου επίσης είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί δεν είχαν διαγνώσει ότι πάσχει από γρίπη, με αποτέλεσμα να φτάσει στη χώρα μας με σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, που αποδείχτηκαν μοιραίες.

Κατά τα λοιπά, μέχρι και χθες νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών που μπήκαν στην Εντατική (συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων) ανέρχεται σε δέκα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει αυξητική τάση, αλλά βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πορεία της νόσου θα είναι ηπιότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, γεγονός που οφείλεται στη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, αλλά και στην ανοσία που έχει αποκτήσει έναντι του υποτύπου Η1Ν1.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου