Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Χιονισμένα Μπισκότα...Yammy...


ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνι (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) κορν φλάουρ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 φλιτζάνι (45-50 γρ.) ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι (227 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια
Λαδόκολλα




Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
2.Χτυπάμε με μίξερ (περίπου 2 λεπτά) το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το μίγμα αλεύρι-κορν φλάουρ-αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή έως ότου σφίξει.
3.Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
4.Καλύπτουμε δύο ταψιά φούρνου με λαδόκολλα.
5.Όταν η ζύμη σφίξει, φτιάχνουμε μικρές μπάλες (περίπου 2,5 εκ.) και τις τοποθετούμε στη κόλλα ψησίματος σε απόσταση περίπου 1 εκ.
6.Ψήνουμε για περίπου 12 με 14 λεπτά ή μέχρι τα άκρα των μπισκότων να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν (για περίπου 5 λεπτά).
7.Εν τω μεταξύ, στρώνουμε μία λαδόκολλα στο πάγκο της κουζίνας και κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη για να την καλύψουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ελαφρώς κρύα μπισκότα επάνω στη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα κόσκινο και πασπαλίζουμε τα μπισκότα
8.Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο μεταξύ φύλλων λαδόχαρτου και κρατάνε για αρκετές εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου