Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Μύλος των Ξωτικών, χωριό Άγιου Βασιλή στα Τρίκαλα: Χριστούγεννα 2011


Φέτος η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων εορτών, βρίσκει τον Αι Βασίλη και τα ξωτικά του στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό σημείο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» για να τον μεταμορφώσουν σε «Μύλο των Ξωτικών».

Εδώ εγκατέστησαν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων. Οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται, για να πραγματοποιήσουν όσες περισσότερες ευχές μικρών και μεγάλων. Στόχος είναι να σκορπίσουν και  πάλι τα χαμόγελα, που τόσο μα τόσο μας έχουν λείψει.
Από τις 9 Δεκεμβρίου, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
Ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά για πρώτη φορά μοιράζονται μαζί μας, τα πολύ καλά κρυμμένα μαγικά μυστικά της επιτυχημένης, όλα αυτά τα χρόνια αποστολής τους.

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι βοηθοί του, έτσι όπως δεν τους έχουμε γνωρίσει ποτέ! Φορούν στολές εργασίας, μας ξεναγούν στο εργοστάσιο τους, αλλά ζητούν την βοήθεια και την συμμετοχή των παιδιών στα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια.
Στον Τρίκη & στον Ληθούλη ανέθεσε ο Αι Βασίλης να μας ξεναγήσουν στο «Μύλο των Ξωτικών» και να επιλέξουν τους καινούργιους βοηθούς ανάμεσα από τους μικρούς επισκέπτες. Οι δυο τους είναι αχώριστοι από μικροί αλλά τόσο διαφορετικοί… Ίσως για αυτό να τους επέλεξε ο Αι Βασίλης ως βασικούς συνεργάτες του.
Γιατί ξέρει πόσο σημαντική είναι η εργασία και η σοβαρότητα του ψηλόλιγνου, οργανωτικού και γκρινιάρη Τρίκη, αλλά πόσο πιο όμορφα γίνονται όλα, όταν συνδυάζονται με την χαρά, το γέλιο και την υπέροχες λιχουδιές που τόσο αγαπά ο χοντρούλης, σκανδαλιάρης Ληθούλης
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα Χριστουγεννιάτικο, ρομαντικό, λαμπερό και πολύχρωμο και να πάρουν μέρος σε όλες τις δωρεάν δράσεις του «Μύλου των Ξωτικών». Μόνο αυτοί που θα συμμετέχουν, φυσικά ΔΩΡΕΑΝ και θα τα καταφέρουν με τις «δουλειές» των εργαστηρίων θα πάρουν το πτυχίο του «Επίσημου Βοηθού του Αι Βασίλη» και ένα δώρο έκπληξη!
Στο χώρο δεσπόζει το κεντρικό εργοστάσιο του Αι Βασίλη… είναι το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο της Ευρώπης!!! Ξεχωριστή εμπειρία θα αποτελέσει για όλους η περιήγηση στο μεγαλύτερο και πιο ονειρεμένο παιδικό εργοστάσιο σοκολάτας στη Ελλάδα.
Τα εργαστήρια που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους οι μικροί επισκέπτες (και οι μεγάλοι που παρέμειναν παιδιά) είναι τα εξής:το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, ο Πολύχρωμος Μύλος με την ζωγραφική προσώπου, το Μαγικό Εργαστήρι Κατασκευών, η «Ανακύκλωση» Παιχνιδιών & Βιβλίων, ο παραδοσιακός Φούρνος του Μύλου, το Ζαχαρένιο Εργαστήρι, το Cine Ξωτικών, το e-ergastiri και πολλές πολλές ακόμα πρωτότυπες δράσεις.
Το σκηνικό του «Μύλου των Ξωτικών» συμπληρώνεται με το αγαπημένο Καρουσέλ, το παγοδρόμιο, τα παιχνιδιάρικα τρενάκια, την Μαγική Αγορά τοπικών χριστουγεννιάτικων προϊόντων και με τις δεκάδες καθημερινές συναυλίες, εκδηλώσεις και happenings.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ





Παρασκευή 9 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα.


18:00  «Μια ευχή από την Νεράιδα»


Λίγη αστερόσκονη, ένα μαγικό ραβδί, ένα χάδι για όλα τα μικρούλια… αέρινη ζεσταίνει τις καρδιές τους.


Συναντήστε την Νεράιδα των Ευχών και ψιθυρίστε (μόνο σε αυτήν) την ευχή σας. Να είστε σίγουροι ότι θα φτάσει ψηλά στα αστέρια.


Αλήθεια ή Ψέμα ?


Το βέβαιο είναι ότι το όνειρο ζει πάντα στις καρδιές των παιδιών.


Καλώς ήρθατε στον «Μύλο των Ξωτικών»


18:30 «Είναι παντού… είναι ο κλόουν Βάβα»


Ο κλόουν Βάβα στην σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών» !!!


Όχι… όχι είναι δίπλα από το καρουζέλ.


Όχι… όχι είναι στις αγκαλιές των παιδιών.


Μα που πήγε τελικά ο κλόουν Βάβα ?


Σκανδαλιάρης, πονηρούλης και παιχνιδιάρης, λατρεύει τα πιτσιρίκια και σκορπάει το γέλιο σε μια παράσταση με πολλές εκπλήξεις.





Σάββατο 10 Δεκ


11:30 «Η πρώτη μεγάλη Ξωτικοπαρέλαση»


Τα ξωτικά του Μύλου σκορπίζουν το μήνυμα… ανακοινώνουν το νέο. Η μεγάλη ξύλινη πόρτα άνοιξε για όλους τους επισκέπτες.


Το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη ξεκίνησε την παραγωγή των δώρων.


Τα ξωτικά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της πόλης.


Αγκαλιάστε όλοι τα μικρά ζαβολιάρικα πλασματάκια όταν τα συναντήσετε στην πρώτη τους μεγάλη παρέλαση.


17:30 «Γίνε κι εσύ ξωτικό στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού»


18:30 «ΚΑΚΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ»


Τέσσερις ταξιδιώτες, τέσσερις θεατρικοί ευέλικτοι κλόουν συναντιούνται απροσδόκητα στο Μύλο των ξωτικών, συνθέτουν το σκηνικό μιας παράστασης η οποία λέγεται με το σώμα, πέφτουν σε γκάφες, σκαρφίζονται κόλπα, κάνουν μαγικά με σκανταλιές, σκορπίζουν το γέλιο.


19:30  Οι InDaSlot είναι ένα μουσικό σχήμα με εμπειρία , ιδανικό για  έντονη διασκέδαση σε διάφορους χώρους.To σύνολο κινείται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα από pop μέχρι disco και από jazz μέχρι rock. Βρίσκονται στην κεντρική σκηνή για να μας διασκεδάσουν.





Κυριακή 11 Δεκ


11:00 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων


Τα Λυκόπουλα της 1ης και 3ης Αγέλης Τρικάλων (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού που εορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, δεν μπορούνε να μείνουν αμέτοχα. Γι’ αυτό λοιπόν καλούν όλα τα παιδιά της πόλης (αυτής της ηλικίας) να γιορτάσουνε μαζί σε ένα αυτοσχέδιο Προσκοπικό Λούνα – Πάρκ που θα στηθεί στο χώρο του «Μύλου» από τους Προσκόπους για το σκοπό αυτό, προσφέροντας κατά την άφιξή στη γιορτή ως εισιτήριο!!! ένα παλιό παιχνίδι ή βιβλίο (σε καλή κατάστσαση). Τα παιχνίδια και τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα τα χαρίσουμε σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά ή σε οικογένειες τη πόλης μας που έχουν ανάγκη.


11:30 Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων μας παρουσιάζει κάλαντα από όλο τον κόσμο.


12:30  «ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»


Τα τύμπανα ηχούν! Ακούγονται σφυρίγματα και πολύχρωμοι κλόουν ξεφυτρώνουν ανάμεσα από τον κόσμο! Τους ξεγελούν με τα αστεία πειράγματά τους και τους παρασύρουν στα απολαυστικά μπαλονοπαιχνίδια τους. Μαζί τους η βασίλισσα των Χριστουγέννων(ξυλοπόδαρη) με το τεράστιο κρινολίνο της γοητευτική και εντυπωσιακή φωτογραφίζεται και γλυκαίνει τους επισκέπτες.


18:30 Επίσημη τελετή έναρξης


Ο «Μύλος των Ξωτικών» ανοίγει τις πύλες του… Ο Κώστας Μαρτάκης θέλει να κάνει τα πάντα με «Ένταση», όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του τελευταίου του album. Θα τον απολαύσουμε σε μια μεγάλη συναυλία.


Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο γνωστός παρουσιαστής του Mega Channel Χρήστος Νέζος για την μαγνητοσκόπηση της εκπομπής «Ταξιδεύοντας».


Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων.





Δευτέρα 12 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα.


18:00


Οι ευχές τελικά πραγματοποιούνται και η Νεράιδα των Ευχών μαζί με όλα τα παιδιά του Μύλου, επισκέπτεται το λευκό της παλάτι, αλλά κάθε γωνιά του πάρκου. Λατρεύει τα παιδιά και ζητάει ένα χαμόγελο από αυτά.


Προσέξτε η ευχή που θα της ψιθυρίσετε, ίσως πραγματοποιηθεί.


18:00 Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων παρουσιάζει μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία με ήρωα τον μικρό Ρόκο και το νεογέννητο αδελφό του Φρατζεσκίνο που γεννιέται την νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου.


Κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένα.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


19:00  Stelia, είναι νέα, όμορφη και μας παρουσιάζει το πρώτο της album με τίτλο «Ένα ταξίδι».


Ο Γιάννης Ιερεμίας  και η Stelia βρίσκονται στον «Μύλο των Ξωτικών» και μας αφιερώνουν σε πρώτη εκτέλεση μια Χριστουγεννιάτικη μπαλάντα, σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου και μουσική Γιάννη Ιερεμία.


Τον Γιάννη Ιερεμία τον γνωρίσαμε ουσιαστικά μέσα από την επιτυχία του με τίτλο «Για Σένα» . Πρόσφατα κυκλοφόρησε την επανεκτέλεση του “Τρελοκόριτσου” γνωστό τραγούδι των 60’s  όπου το είχε τραγουδήσει ο πατέρας του που ανήκε στους θρυλικούς “The Charms”. Θα ερμηνεύσει δικά του τραγούδια αλλά και επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών.





Τρίτη 13 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα.


Μαγνητοσκόπηση της εορταστικής εκπομπής της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» με την Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.


17:00 Το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Τρικάλων κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ για το βιβλίο Guinness.





Τετάρτη 14 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα.


18:00 «Μα τι είναι τελικά αυτοί οι καλικάτζαροι ?»


Σύμφωνα με την παράδοση μια δημοφιλής δοξασία τους θέλει αερικά, ξωτικά. Στον «Μύλο των Ξωτικών» λοιπόν καλικάτζαροι έρχονται να κάνουν ζημιές, να μπερδέψουν  το αλεύρι με την ζάχαρη, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να αναστατώσουν το εργοστάσιο παιχνιδιών και χαράς του Αι Βασίλη.


Από το τμήμα νηπίων του Δημοτικού Παιδαγωγικού Εργαστηρίου Θεάτρου.


18:30 «Ο Βάβα σε νέες περιπέτειες»


Ο κλόουν Βάβα επιστρέφει στον «Μύλο των Ξωτικών» με «άγριες διαθέσεις». Τα παιδιά… ετοιμαστείτε, οι γονείς… φυλαχτείτε !!!


Μια ώρα διαδραστικό παιχνίδι με πολύ γέλιο.





Πέμπτη 15 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα


18:00 «Νεράιδα των Ευχών»


19:30 Το πιο φωτεινό πρόσωπο της ελληνικής pop σκηνής, η Τάμτα σε μια μεγάλη συναυλία στην κεντρική σκηνή του Μύλου των Ξωτικών. Η πανέμορφη Τάμτα παρέα με τους Cabin 54 παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Ένα πρόγραμμα που με την σφραγίδα της ελκυστικής παρουσίας και της μοναδικής φωνής της, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δυναμικά live!





Παρασκευή 16 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα


18:00 Σχολή χορού Lets Dance


Latino Christmas…Ένα ταξίδι στις λατινοαμερικάνικες χώρες με Χριστουγεννιάτικο άρωμα.


19:30 «Σάκης Αναγνώστου and the Omnia Band»


“Η μουσική για μας: “Connecting People”  μια πηγή έμπνευσης και ένα μέσο επικοινωνίας των εσωτερικών μας ανησυχιών με τους ανθρώπους γύρω μας. Όλα αυτά που δεν μπορούμε να πούμε με λέξεις αποτυπώνονται πάνω στις νότες.”





Σάββατο 17 Δεκ


11:00 «Θετική εκπαίδευση σκύλων»


Ελάτε στον Μύλο των Ξωτικών και ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας και να διορθώσετε τυχόν προβληματικές συμπεριφορές με ευχάριστο τρόπο, από την θετική εκπαιδεύτρια σκύλων Χριστιάνα Βαμβακά.


11:30 «Επιδρομές και έφοδοι»


Όνειρα… χαμόγελα, χρώματα… χρώματα και ζαβολιές. Τα αγαπημένα μας καλικατζαράκια αναστατώνουν ολόκληρη την Χριστουγεννιάτικη πόλη των Τρικάλων. Η παρέλαση ξεκινά, με αφετηρία τον «Μύλο των Ξωτικών», με επιδρομές στα café της οδού Ασκληπιού, με εφόδους στα μανάβικα και σε κάθε λογής μεζεδοπωλείο. Αυτοσχέδιες μουσικές, ήχοι από σαξόφωνο και ακατέργαστες φωνούλες από τα καλικατζαράκια που τελικά έχουν κυριεύσει αυτή τη μαγική πόλη.


11:30 «Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας»


Σύνολο  Φλάουτου Θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από χώρες Κεντρικής Ευρώπης της εποχής του Μπαρόκ.
Παραδοσιακή Ορχήστρα & Παιδική Χορωδία Η σύμπραξη των δυο αυτών σχημάτων θα μας ταξιδέψει μουσικά με κάλαντα από όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη.
Παιδική Ορχήστρα Το πλούσιο ηχόχρωμα των εγχόρδων και ξύλινων πνευστών θα αποδώσει Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες, ειδικά ενορχηστρωμένες για το ιδιαίτερο μουσικό σύνολο που αποτελείτε από μαθητές στα πρώτα μουσικά τους βήματα.
Νεανική Χορωδία Το Νεανικό Σχήμα Όμοιων Φωνών θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του 20ου αι. με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.
Νεανική Ορχήστρα Ιδιαίτερα πλούσιος ο ήχος από το πάντρεμα Χάλκινων και ξύλινων Πνευστών με την οικογένεια των εγχόρδων με δοξάρι που συνυπάρχοντας αρμονικά θα αποδώσουν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενορχηστρωμένες από τον Karl Jenkins.
(Στον χώρο του κινηματογράφου)


17:00 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων


Οι Πρόσκοποι της 1ης και 3ης Ομάδας Προσκόπων Τρικάλων (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  Πάνος Μυλωνάς (Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς) στήνουν στο χώρο του Μύλου ένα διαδραστικό εργαστήρι οδικής ασφάλειας για την ευαισθητοποίηση των παιδιών της ηλικίας αυτής σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.


Παράλληλα με τη λειτουργία της δραστηριότητας αυτής, οι Πρόσκοποι σεβόμενοι το περιβάλλον, θα λειτουργούν εργαστήρι χειροτεχνίας από απλά ανακυκλώσιμα υλικά.


17:30 Σχολή Μπαλέτου Μελίνας Τσόγκα – ένα χορευτικό στιγμιότυπο με  Καλικατζαροσκανδαλιές και Αγιοβασιλήνες


18:30 Ακαδημία παραδοσιακών χορών Ελληνισμού η «Λεβεντιά»


Η ακαδημία μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο χορογραφικά, στο πνεύμα των ημερών.


19:30  Το Αριστοτέλειο Ωδείο Τρικάλων παρουσιάζει τη νεανική – παιδική χορωδία, σ’ ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο, με μαέστρο τη Λίλα Αγγέλη. Τα Χριστούγεννα έρχονται και η χορωδία ανεβάζει τη διάθεση εξυμνώντας τον ερχομό του Κυρίου και της νέας χρονιάς!


20:00 «AZOYL» Μουσικό συγκρότημα της πόλης μας που κινείται σε ρυθμούς jazz,latin και swing.





Κυριακή 18 Δεκ


11:00 Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων «ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ»


Τα δυο πανέμορφα pony ο «Καραμελένιος» και η «Χάιντι»  και δυο μεγαλύτερα άλογα θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του Μύλου για να παίξουν και να φωτογραφηθούν μικροί και μεγάλοι.


11:00 Η Μουσική Σχολή Παπαστάθη συμμετέχει στον «Μύλο των Ξωτικών» και παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την συνοδεία πιάνου, φλάουτου και βιολιών. Αποτελείται από μαθητές κυρίως αλλά και από φιλόμουσους διαφόρων ηλικιών.


12:00 Η σχολή χορού «Έκφραση και δημιουργία» μας παρουσιάζει γιορτινούς χορούς με 5 χορευτικά τμήματα.


13:00 Η σχολή χορού «Dance art Natalie» μας παρουσιάζει «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» με 5 χορευτικά τμήματα:


 Last Christmas
 Γλυκές φατσούλες
 Τραπουλόχαρτα
 Bon-bon
 Nutchracker hip-hop
17:00 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων


Οι Ανιχνευτές της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Τρικάλων (έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών) με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση  του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στήνουν ένα διαδραστικό εργαστήρι με θέμα «100 Χρόνια Ελύτης»


Σκοπός των έφηβων Προσκόπων είναι να γνωρίσουν οι συνομήλικοί τους:


Στοιχεία της Ζωής του Οδυσσέα Ελύτη
Τα βασικά στοιχεία της ποίησης του.
18:30 Η Ακαδημία Χορού Τέρψις θα συμμετέχει με τμήματα παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων, τα οποία θα παρουσιάσουν χορογραφίες από δημιουργικό χορό και ρυθμούς latin, hiphop και oriental. Τα χορευτικά αποσπάσματα θα κινηθούν στο μεγαλύτερο μέρος σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, αλλά και όχι μόνο…


20:00 Ο Κωνσταντίνος Νταντής, ένας νέος ερμηνευτής μας παρουσιάζει τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό.





Δευτέρα 19 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα


17:30 «Καλικάτζαροι εν δράσει…»


Καλικάτζαροι ξεφυτρώνουν από τις μυριάδες τρύπες της γης και τρυπώνουν στις κλειδαρότρυπες και τις χαραμάδες σε όλα τα εργαστήρια του Μύλου. Ένα θεατρικό δρώμενο με μουσική και κίνηση από το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου.


18:00 Τα Μουσικά Σύνολα του  Μουσικού Σχολείου Τρικάλων σε μια μοναδική συναυλία  .





Τρίτη 20 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα


17:30 «Οι καλικάτζαροι ξαναχτυπούν…!!!»


Η φαντασία του λαού μας για τον μύθο των καλικατζάρων οργιάζει. Ελάτε στον «Μύλο των Ξωτικών» να δείτε από κοντά τα πιο άτακτα, τα πιο μικρά σκανδαλιάρικα, αλαφροΐσκιωτα πλασματάκια του κόσμου από το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου.


18:00 «Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Ιβάν και της Εύας»


Ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων ετοιμάζει μια  παιδική παράσταση – ένα μουσικό παραμύθι, βασισμένο σε Σοβιετικό παιδικό έργο, αφιερωμένο στα Χριστούγεννα.
(Στον χώρο του κινηματογράφου)


19:30 Ο γνωστός τραγουδιστής Κωστής Μαραβέγιας βρίσκεται στον «Μύλο των Ξωτικών» για μια μεγάλη συναυλία.





Τετάρτη 21 Δεκ


Κάθε πρωί παιδικό πάρτι με κλόουν, τον Τρίκη, τον Ληθούλη, τον Λουκή τον Λιγούρη, τον Χάρη τον Τουρτούρη και τα ξωτικά. Επισκέψεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα


12:15 Προβολή στον ANT1 της εκπομπής «Με Αγάπη» με την Μαρί Κυριακού και με αφιέρωμα στον «Μύλο των Ξωτικών»


18:30  «Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Ιβάν και της Εύας»


Ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων ετοιμάζει μια  παιδική παράσταση – ένα μουσικό παραμύθι, βασισμένο σε Σοβιετικό παιδικό έργο, αφιερωμένο στα Χριστούγεννα.
(Στον χώρο του κινηματογράφου)


19:30 Σχόλη χορού  Lets Dance


Hip hop Christmas-Τα πιο funky και χορευτικά Χριστούγεννα της πόλης.





Πέμπτη 22 Δεκ


14:00 Τελετή Βράβευσης Σχολείων του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από τον Δήμο Τρικκαίων , με πολλά πολλά ποδήλατα, IPod και Mp3.


18:00 Βράβευση νικητών του Παιδικού διαγωνισμού Ζωγραφικής.


Μια όμορφη γιορτή για τους μικρούς μας ζωγράφους τους οποίους θα βραβεύσουν ο Τρίκης και ο Ληθούλης στην μεγάλη σκηνή του Μύλου.


18:30 «3 Λαλούν και 2 χοροπηδούν»


Καλικατζαρογιορτή με χορό τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι.


18:30 Χορογραφίες από την σχολή χορού «Dancespace»


Eve. Ο γλυκός ήχος μιας Serenata χρωματίζει την Terra των ξωτικών. Ο War της χριστουγεννιάτικης νεραϊδόσκονης ξεκινά. Μπορείς να Control τον ξέφρενο χορό των Faeries?
(Στον χώρο του κινηματογράφου)





Παρασκευή 23 Δεκ


11:30 «Ο Μύθος ζωντανεύει στον δρόμο»


Η πόλη γεμίζει μελωδίες από την ιστορική φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων.


Από το κέντρο της γης … από τα βάθη της παράδοσης μας, τα καλικατζαράκια περικυκλώνουν τους περαστικούς και αγγίζουν τις ψυχές τους.


Με έναν τρόπο μαγικό ολόκληρη η πόλη αλλάζει, ζωντανεύει ο μύθος.


18:30 «Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Ιβάν και της Εύας»


Ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων ετοιμάζει μια  παιδική παράσταση – ένα μουσικό παραμύθι, βασισμένο σε Σοβιετικό παιδικό έργο, αφιερωμένο στα Χριστούγεννα.
(Στον χώρο του κινηματογράφου)


19:00 «Καλικατζαρομπερδέματα»


Το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου στήνει ένα happening με Αγιοβασίληδες, Αγιοβασιλήνες, ξωτικά και αερικά στην μεγάλη σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών». Χορεύουν, πειράζουν και αλευρώνουν… δημιουργώντας μια ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.


19:30 Οι Innosense είναι ένα συγκρότημα μελωδικό προοδευτικού metal από την Λάρισα, που δημιουργήθηκε το 2005. Το στυλ τους έχει επηρεαστεί κυρίως από θρύλους του προοδευτικού metal, όπως οι Fates Warning και οι Conception, σε συνδυασμό με πιο σκληρό ήχο.





Σάββατο 24 Δεκ


12:00 «Ο Τρίκης και ο Ληθούλης επί σκηνής»


Τα δυο αγαπημένα ξωτικά του Αι Βασίλη ανεβαίνουν στην σκηνή του Μύλου παρέα με τους φίλους τους, τον Λουκή τον Λιγούρη και τον Χάρη τον Τουρτούρη. Ξεκαρδιστικά happenings, αστείες καταστάσεις, απίθανο κέφι και όλα τα παιδιά θα μπουν στην μεγάλη τους παρέα.


18:00 «Χριστούγεννα στο Πάρκο»


Μια ανάλαφρη performance με άρωμα άλλης εποχής. Οι νέοι του Δημοτικού Εργαστηρίου Θεάτρου απολαμβάνουν «μια βόλτα στο πάρκο» του άλλοτε. Σουλατσάρουν σε ρυθμούς της μουσικής του αξεπέραστου βουβού κινηματογράφου. Ο ρομαντισμός φλερτάρει με τα απρόοπτα δημιουργώντας παρεξηγήσεις και κωμικές καταστάσεις.


Βασίζεται στο θέατρο δρόμου.


19:30 Νεανικό Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν


Οι νέοι της πόλης γιορτάζουν φέτος στην καρδιά του «Μύλου των Ξωτικών». Ένα μεγάλο πάρτι στήνεται για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με μουσική, χορό και πολύ κέφι. Καλεσμένοι όλοι οι νέοι.





Κυριακή 25 Δεκ


12:00 «Λέλος ο Μπαρμπαλέλος»


Είναι ψηλός, χρωματιστός και μαγεύει τα παιδιά, είναι ο Λέλος ο ξυλοπόδαρος. Ελάτε να παίξετε μαζί του.


17:30 «Ο Καραγκιόζης γραμματικός»


Ο Αντρέας λατρεύει το θέατρο σκιών και τον Καραγκιόζη. Παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στην μεγάλη σκηνή του Μύλου, είναι μόλις 10 ετών.


18:00 Επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα και για τους μικρούς μας φίλους διοργανώνουμε ένα μεγάλο ξέφρενο πάρτι παρέα με τον Τρίκη και τον Ληθούλη.





Δευτέρα 26 Δεκ


12:00 Η κλόουν Μελένια με τα ταχυδακτυλουργικά της κόλπα με πολύ χορό και τραγούδι θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους.


15:00 «Οι πειρατές των μαγικών θαλασσών και εξερευνητές των μυθικών θησαυρών, καταφθάνουν στον Μύλο των Ξωτικών».


Που θα ‘ναι κρυμμένος ο Χριστουγεννιάτικος θησαυρός? Τι δοκιμασίες θα χρειαστεί να περάσουν οι πειρατές για να τον βρουν? Ποιος θα τους δώσει τον χάρτη τον μαγικό?  Ελάτε όλοι να γίνουμε πειρατές και να ταξιδέψουμε σε μέρη εξωτικά γεμάτα εκπλήξεις.


18:00 «Μέρες παραμυθιού»


Ήταν ένας… ήταν τρεις… ήταν ένας και κανείς!


Παραμύθι, μυθαράκι κι η κοιλιά σου πυθαράκι… Ιστορίες για παιδιά;   Ιστορίες  και για μεγάλους!


Οι  Μέρες Παραμυθιού θα τρυπώσουν φέτος μαζί με τους καλικατζαραίους στο Μύλο των Ξωτικών. Αφήγηση – Μαρούλα Κλιάφα
(Στον 1ο όροφο του Μύλου)


19:30 Οι μουσικοί και οι χορευτές του συγκροτήματος DIMINUITA , κινούνται στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club de France, ερμηνεύοντας  διασκευές των Django Reinhardt-Stephane Grappelli, αλλά και άλλων συνθετών της εποχής.


Επίσης παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο με τίτλο “a-rhythmology”.





Τρίτη 27 Δεκ


12:00 Τα ξωτικά του Μύλου εισβάλουν στο Δημαρχείο. Τα πιο μικρά ξωτικά βγαίνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τραγουδώντας, χορεύοντας και κάνοντας σκανδαλιές. Επίσκεψη στον Δήμαρχο για να κάνουν πολλές πολλές… «ζημιές».


12:00 Η ομάδα «3 Λαλούν και 2 χοροπηδούν» παρουσιάζει τους Ινδιάνους της φυλής «Δέντρα Κι»!!!


Χοροί, μουσική, παιχνίδια της φυλής και τραγούδια πολλά φερμένα από μέρη μαγικά.


18:00  «Μέρες Παραμυθιού» Αφήγηση – Ηλέκτρα Νέγκα
(Στον 1ο όροφο του Μύλου)


18:00 «Μενεξεδες και ζουμπουλια» – Αφιέρωμα στο ρετρό τραγούδι


Μια μουσική παράσταση από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Φίλες της Αγάπης»


Τραγούδια μιας άλλης εποχής που μιλούν για τον έρωτα, την απονιά, την καρδιά της γυναίκας, τα μάτια, τα φιλιά, τα χείλη, τα μαλλιά, το κρασί, τη διασκέδαση, τα λουλούδια. Η αυστηρή λογοκρισία της εποχής αυτής πνίγει κάθε σκέψη για διεύρυνση των καλλιτεχνικών οριζόντων. Έτσι το ρετρό τραγούδι, λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών και εξελίξεων, στρέφει την προσοχή του στα “βάσανα” της καρδιάς.


19:00 «Χριστούγεννα στο Πάρκο»


Μια ανάλαφρη performance με άρωμα άλλης εποχής. Οι νέοι του Δημοτικού Εργαστηρίου Θεάτρου απολαμβάνουν «μια βόλτα στο πάρκο» του άλλοτε. Σουλατσάρουν σε ρυθμούς της μουσικής του αξεπέραστου βουβού κινηματογράφου. Ο ρομαντισμός φλερτάρει με τα απρόοπτα δημιουργώντας παρεξηγήσεις και κωμικές καταστάσεις.


Βασίζεται στο θέατρο δρόμου.


Από το τμήμα Γυμνασίου του Δημοτικού Παιδαγωγικού Εργαστηρίου Θεάτρου.





Τετάρτη 28 Δεκ


12:00 Η Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων διοργανώνει ένα πάρτι για μικρούς και μεγάλους.


18:00 «Μέρες παραμυθιού» Αφήγηση – Ταξιάρχης Μπεληγιάννης
(Στον 1ο όροφο του Μύλου)


18:00 «Νυχτερινή Παρέλαση»


Σ’ αυτή τη μαγική πόλη που ήρθατε, τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ. Η νύχτα έφτασε… μαζί και η ώρα που τα καλικατζαράκια του Μύλου με φωτιές, πυρσούς και λάβαρα θα παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.


19:30 Joker’s  Stand up Comedy Theater


Ξεκαρδιστικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, σατυρικά σκετσάκια και σπαρταριστά παιχνίδια κοινού συνθέτουν την παράσταση των Λαρισαίων stand up comedians.





Πέμπτη 29 Δεκ


11:30 Δυο παιδικά τμήματα του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος του Δήμου Τρικκαίων, θα μας παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας.


12:30 Ένα εορταστικό πρόγραμμα με Pop και Rock επιτυχίες από την ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων.


18:00 «Μέρες παραμυθιού»


Αφήγηση – Ανθή Θάνου & μουσική  Παναγιώτης Κούλελης
(Στον 1ο όροφο του Μύλου)


19:00 Μουσική Soundtrack που θα μας ταξιδέψει στην χροιά των ημερών, θα ακούσουμε από το συγκρότημα σύγχρονης μουσικής του Ωδείου Κολόβα.


19:30  Οι Lace (γνωστοί και ως Rock & Lace) δημιουργηθήκαν τον Μάιο του 2010 στα Τρίκαλα με όρεξη και διάθεση να κάνουν κάτι ξεχωριστό δημιουργώντας και παίζοντας τη δική τους μουσική.





Παρασκευή 30 Δεκ


11:00 «Τα παιδία παίζει…»


Μια διασκεδαστική παράσταση με τον ξυλοπόδαρο Λέλο Μπαρμπαλέλο.


12:00 «Χάρτινοι Ήρωες»


Ένα νεανικό συγκρότημα θα μας διασκεδάσει με μουσική από την Ελλάδα και την Κάτω Ιταλία.


17:00 Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Δήμο Πύλης «Τα δέντρα γιορτάζουν όρθια»


Τέσσερα δεντράκια πεταμένα στα σκουπίδια, θυμούνται και σχολιάζουν το δεκαπενθήμερο των εορτών που βρέθηκαν στα χέρια των ανθρώπων. Έργο με επίκαιρα μηνύματα σχετικά με τη μοναξιά και την πλήξη του σύγχρονου ανθρώπου.


18:00 «Μέρες παραμυθιού»


Αφήγηση Βάσω Μακρή & Μαρία Κατσανούλη και βιολί Λιλιάνα Ντούλια
(Στον 1ο όροφο του Μύλου)


19:30 Οι «ΑΠΕΠΛΙΣ» ένα εκκολαπτόμενο μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 με απώτερο σκοπό να υμνήσουν το χάρισμα που τους δόθηκε, την μουσική.


Έχοντας στο ενεργητικό τους μια ζωντανή εμφάνιση, ετοιμάζονται να περιπλανηθούν στις σκηνές της πόλης μας με περίσσια ενέργεια, ζήλο και αγάπη. Βρίσκονται στον «Μύλο των Ξωτικών» για να μας διασκεδάσουν.





Σάββατο 31 Δεκ


11:30 Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων μαζί με τα δεκάδες ξωτικά του Μύλου τραγουδούν τα κάλαντα στην κεντρική πλατεία και στο Δημαρχείο της πόλης.


12:00 Η κλόουν Μελένια βρίσκεται στην κεντρική σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών» για να διασκεδάσει του μικρούς μας φίλους.


23:59 Στην κεντρική πλατεία μικροί και μεγάλοι αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και υποδέχονται τον νέο.





Κυριακή 1 Ιαν


12:00 «Μπαλονογιορτή»


Ο Τρίκης και ο Ληθούλης μοιράζουν μπαλόνια στους μικρούς μας φίλους και δίνουν ευχές για το νέο έτος.


18:30 «Ελάτε να στείλουμε όλοι μαζί τις ευχές μας ψηλά στον ουρανό…»


Οι ευχές μας φωτίζουν τον ουρανό με τα αιωρούμενα φωτεινά φαναράκια.





Δευτέρα 2 Ιαν


12:00 «Ο Λύκος ο Νίκος και η Προβατίνα η Ματίνα»


Μπορεί άραγε ποτέ ένας «κακός» λύκος να αλλάξει? Και αν ναι ποιο να είναι το μαγικό του φίλτρο?
Την τελευταία μέρα του «Μύλου των Ξωτικών» οι μικροί μας φίλοι συναντούν την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Κατερίνα Παπανικολοπούλου, που θα παρουσιάσει ένα ανατρεπτικό παραμύθι της γεμάτο αλήθειες για μικρούς και μεγάλους. (Στον 1ο όροφο του Μύλου)


Τελετή λήξης – Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι με την συμμετοχή όλων των πρωταγωνιστών. Ο Αι Βασίλης, ο Τρίκης, ο Ληθούλης, ο Λουκής, ο Χάρης, τα καλικατζαράκια. Τα ξωτικά, οι κλόουν, Λέλος ο Ξυλοπόδαρος και όλοι οι εθελοντές αποχαιρετούν τον «Μύλο των Ξωτικών», δίνοντας υπόσχεση ότι του χρόνου θα είναι και πάλι όλοι εδώ.





Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.milosxotikon.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου