Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Το Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Τη φαντασμαγορία και του γιορτινού κλίματος των Χριστουγέννων υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες του το Μουσείο της Ακρόπολης. 

Στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης υπόσχεται τρεις αξέχαστες βραδιές. 
Πιο αναλυτικά: 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. 
στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Μουσείο θα παρουσιάσει συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης. 

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. 
στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα “Κάρμεν”, του Ζορζ Μπιζέ, την εισαγωγή από την οπερέτα “Η Νυχτερίδα”, του Γιόχαν Στράους, την εισαγωγή από το “Μαγικό αυλό” και Ντουέτο από την όπερα “Ντον Τζιοβάνι”, του Μότσαρτ και αποσπάσματα από το μπαλέτο “Ο Καρυοθραύστης”, του Τσαϊκόφσκι. 

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ.
στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Audio String Quartet, θα παρουσιάσει μουσική κλασική, ρομαντική και νεορομαντική. 
Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης με επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις. 
Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την πρώτη και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), όπως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου