Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος παιδόφιλων


Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παιδόφιλων εξαπέλυσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι επιχείρηση στην περιοχή του Νέου Κόσμου, καθώς οι έρευνές τους «έδειξαν» συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπου είχαν εντοπιστεί ηλεκτρονικά αποτυπώματα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην αιφνιδιαστική εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα του υπόπτου βρέθηκε όγκος υλικού, το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξερεύνηση από τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτουν οι επιστήμονες των εργαστηρίων. Επίσης από το διαμέρισμα του Νέου Κόσμου προσήχθη στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένα ύποπτο άτομο, το οποίο θα εξεταστεί για την περίπτωση διακίνησης σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού που κατέβαζε από συγκεκριμένες σελίδες του εξωτερικού.
Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνεχιστεί, όπως και η επιχείρηση-αστραπή που εξαπολύουν κατά καιρούς οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας τόσο στην Αθήνα όσο και σε πόλεις της επαρχίας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και σε αυτή την υπόθεση τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται είναι υπεράνω πάσης υποψίας.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου