Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Παροχή μικρών γευμάτων σε μαθητές από χαμηλά οικονομικά στρώματα


Μικρά γεύματα σε μαθητές από χαμηλά οικονομικά στρώματα θα παρέχει το Υπουργείο Παιδείας,
προκειμένου να ανακόψει το τραγικό φαινόμενο της ασιτίας μαθητών που παρατηρείται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Τέσσερα νέα κρούσματα αποδεδειγμένης ασιτίας – ένα στην Κρήτη και τρία σε σχολεία της Αθήνας- δεν αφήνουν κανένα περιθώρια αμφισβήτησης ότι τα πράγματα για πολλές οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας. Είναι μια νέα πραγματικότητα που ξεπερνά τη φαντασία και αυτός είναι ο λόγος που το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει δράση.


Οι πρώτες σκέψεις είναι να δίνονται κουπόνια στους μαθητές, με τα οποία θα μπορούν να τρώνε στα κυλικεία του σχολείου. Η αξία των κουπονιών δεν θα ξεπερνά τα 2 ή 3 ευρώ, αλλά με αυτά ο μαθητής θα μπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει ένα χυμό ή γάλα στο σχολείο του.


Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, το πρόγραμμα θα αφορά σχολεία σε περιοχές με υψηλούς δείκτες κοινωνικών ανισοτήτων και υψηλά ποσοστά σχολικής διαρροής που ανήκουν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.


«Στην προσπάθεια αυτή, το σχολείο αναλαμβάνει ενεργό ρόλο εποικοδομητικής συνεργασίας µε τις οικογένειες και τους φορείς εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας. Ο ρόλος αυτός είναι πολυσχιδής και εδώ εντάσσεται η πρωτοβουλία για τη διανομή µικρογευµάτων στα σχολεία που το έχουν περισσότερο ανάγκη» σημειώνει η κα Χριστοφιλοπούλου.


Ήδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δημοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου