Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μπισκότα βουτύρου....


Μαμά, μαμά! Αυτά με το πηρούνι! Αυτό λένε τα παιδιά μου όταν ρωτάω τί μπισκότα να φτιάξω. Με το πηρούνι πατικώνουμε τις μπαλίτσες που έχουμε πλάσει. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που τα θυμούνται, αλλά η γεύση!

ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 1/3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
5 φλυτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο έως ότου απρίσει και γίνει αφράτο. Ρίξτε τμηματικά τη ζάχαρη και το αυγό, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Προσθέστε στο μίγμα το αλεύρι και ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη. Αφήστε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει λίγο. Πλάστε την σε μπαλίτσες μέγεθος καρυδιού και τοποθετήτε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί και σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Πατήστε τα με ένα πηρούνι να πλατυνθούν.
Βάλτε τα στο φούρνο στους 190ο C και ψήστε τα για 12 περίπου λεπτά.
Tip: -Η ζύμη θα πρέπει να να μη θρυμματίζεται όταν την πλάθετε, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί καθώς τη ζυμώνετε αν κρίνετε πως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο για να αποκτήσει την πλαστικότητα που θέλουμε.
-Μην ξεχάσετε τη ζύμη στο ψυγείο και μην την αφήσετε για παραπάνω ώρα, γιατί θα σφίξει, θα θρυμματίζεται και δε θα πλάθεται. Αν σας συμβεί αυτό, αφήστε την εκτός ψυγείου να συνέλθει και προσθέστε λίγο λιωμένο βούτυρο.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία 
http://www.yumm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου