Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Από Δευτέρα, 7/11 η ΠΔΣ στα σχολεία


Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα σχολεία θα πρέπει
από την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου να προχωρήσουν στην οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ).
Η ΠΔΣ είναι υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης όλων των τύπων λυκείων, που είναι χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με σκοπό την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Σκοπός του θεσμού αυτού είναι οι μαθητές να ενισχυθούν μαθησιακά μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων, στα οποία εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε ώρες διαφορετικές από αυτές που αναπτύσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, εκτός Σαββάτων, Κυριακών και αργιών, με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.
Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα στα δυσπρόσιτα σχολεία, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας. Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη διαρκεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου