Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα 2011: Στο Μεσολόγγι μαθητές "ζούσαν μόνο με νερό"


Μαθητές που «ζούσαν μόνο με νερό» εντόπισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης, όχι όμως σε κάποια φτωχογειτονιά της πόλης αλλά σε δημοτικό σχολείο του κέντρου, στο οποίο φοιτούν παιδιά οικογενειών της μεσαίας τάξης,
μεταξύ των οποίων και το δικό του. «Ήλθε στο σπίτι και μου είπε ότι κάποια παιδιά στο σχολείο του είναι πολύ κίτρινα και δεν δείχνουν καλά. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Μετά κατάλαβα ότι το παιδί μού περιέγραφε την ωχρότητα της ασιτίας», ανέφερε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο δήμαρχος της πόλης, που τυγχάνει δάσκαλος και ο ίδιος.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη καταγγελία για κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία, καθώς το θηρίο της πείνας δεν φοβάται τις διαψεύσεις του υπουργείου Παιδείας και συνεχίζει τις επιθέσεις του στα δημοτικά της χώρας. Προηγήθηκε η δραματική έκκληση φορέων του κέντρου της πρωτεύουσας, που αποκάλυψαν περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας σε Δημοτικά του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας, κάτι που ωστόσο είχε διαψευστεί από στελέχη του υπουργείου Παιδείας με καταγγελίες για «λαϊκίστικη προπαγάνδα από κάποιους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη, στο νέο περιστατικό του Μεσολογγίου εμφανές πρόβλημα παρουσίαζε «μία ομάδα 4 παιδιών». Με αφορμή τα κρούσματα υποσιτισμού στο δημοτικό σχολείο του γιου του, o κ. Κατσούλης ζήτησε από όλους τους διευθυντές των σχολείων της πόλης αναφορές για ανάλογα κρούσματα. Ο σύλλογος γονέων του σχολείου σε συνεργασία με το δήμο συγκέντρωσαν τρόφιμα για τις οικογένειες των συγκεκριμένων παιδιών, ενώ αναπτύχθηκε πρωτοβουλία για τη δημιουργία τράπεζας τροφίμων προς ενίσχυση όποιας οικογένειας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Τα τρόφιμα ήδη παραδόθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου για να τα μοιράσει με την αναγκαία εχεμύθεια στις οικογένειες των παιδιών. Ήδη στο Μεσολόγγι λειτουργεί και κοινωνικό παντοπωλείο με τη συνεργασία της Μητρόπολης και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην πόλη είναι αρκετά διαδεδομένο και το να ψωνίζουν οι μαθητές από τα σχολικά κυλικεία με… πίστωση.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου