Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γρήγορη σπιτική τυρόπιτα


Ποιος είπε ότι η σπιτική τυρόπιτα είναι δύσκολη να φτιαχτεί; Μπορείτε να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πίτες σε πολύ λίγο χρόνο και να δώσετε στην οικογένεια σας τα καλύτερα και πιο θρεπτικά υλικά.


Υλικά
½ κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. ανθότυρο
½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι
500γρ. φύλλα κρούστας
½ κούπα ελαιόλαδο
Κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πορθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζετε το ανθότυρο και το αναμειγνύετε με το κεφαλοτύρι και το γιαούρτι. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά την γέμιση σας.
2. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και απλώνετε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας με προσοχή. Τα αλείφετε ένα-ένα με ελαιόλαδο.
3. Στη συνέχεια απλώνετε την γέμιση και την καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, με την ίδια διαδικασία. Στρίβετε γύρω από το ταξί τα κομμάτια που θα περισσεύσουν και χαράσσετε την πίτα από πάνω σε κομμάτια . Την ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να χρυσίσει η ζύμη από πάνω και να γίνει τραγανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου