Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση : «ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΑΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ» - ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

«ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ»

Μια ζωηρή παράσταση για παιδιά, με κεντρικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σκοπό της να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα διασκεδαστικό και διδακτικό παραμύθι, στη μαγεία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.


Η Θεατρική παράσταση θα παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΥΣ, για δεύτερη χρονιά, έπειτα από την περσινή της επιτυχία, κάθε Σάββατο στις 17.00 και Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00, από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» (Ιλισίων 21 και Κερασούντος, Ιλίσια, τηλέφωνο κρατήσεων 2117055107, τηλέφωνο θεάτρου 2155001300).
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ για φοιτητές, πολυτέκνους, ανάπηρους, ανέργους, ηλικιωμένους (άνω των 65). Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά.

Περίληψη
Το έργο διαδραματίζεται στο Μαγεμένο Δάσος, όπου απελευθερώνονται τα ζώα που έχουν μεγαλώσει στην ανθρώπινη αιχμαλωσία. Στο κέντρο του υπάρχει ένα Ιερό Δέντρο, όπου ζει η Βάγια η κουκουβάγια, το μόνο ζώο που έχει γεννηθεί στο Μαγεμένο Δάσος. Όλοι τη θεωρούν σοφή και σέβονται τις απόψεις της.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο Μαγεμένο Δάσος έχουν ξεσπάσει ταραχές. Τα ζώα τσακώνονται μεταξύ τους όλη την ώρα. Ο Μπάμπος το ποντικάκι, επειδή φοβάται πολύ, παίρνει την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της Βάγιας. Εκείνη βρίσκει τη λύση προκειμένου να σταματήσουν ο πόλεμος και οι ταραχές: να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες!
Καλεί στο Ιερό της Δέντρο τα ζώα και τα πείθει να προβούν σε Ολυμπιακή Εκεχειρία, ώστε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τους εξηγεί τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας το μεγαλείο και τη σπουδαιότητά τους και προτείνει: «όποιος κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια να είναι και ο επόμενος αρχηγός του δάσους» και…
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μαγεμένο Δάσος ξεκινούν!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου
Μουσική: Νίκος Γεωργουσάκης - Κώστας Μαυριδάκης
Σκηνικά: Γιάννης Κλειδέρης
Κοστούμια: Χριστίνα Πουλή - Δροσιά Σιδεράκη
Παίζουν: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Μανόλης Ιμπραημάκης, Κώστας Σπυρόπουλος, Μαρία Βασιλάτου, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Βίβιαν Ιωάννου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:  Χρυσάνθη Γεωργαντίδου
Οργάνωση παραγωγής: Διόνυσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου