Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πως να ταΐζετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού


Μπορεί για εσάς το ταξίδι των διακοπών να είναι μια πολυπόθητη απόδραση από τη καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σας,
για το παιδί σας όμως δεν είναι παρά μια ταλαιπωρία που αναστατώνει τις συνήθειές του. Γι' αυτό και πρέπει να προσαρμόσετε το ταξίδι σας ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες του μικρού.

Καταρχάς, πρέπει να ξέρετε πως το παιδί μπορεί να πεινάσει πριν τη συνηθισμένη ώρα του και αυτό γιατί η ανία του ταξιδιού συνήθως προκαλεί πείνα. Γι' αυτό πρέπει να προσπαθήσετε να του δίνετε περισσότερα και μικρότερα γεύματα μέσα στη μέρα αλλά και να μην το ξυπνάτε αν το έχει πάρει ο ύπνος, μόνο και μόνο για να μην σπάσετε το πρόγραμμα.

Αν βρίσκεστε ακόμα στη περίοδο του θηλασμού, προσπαθήστε να βρίσκετε ένα δροσερό και ήρεμο μέρος για να σταματάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να θηλάζετε μακριά από τη βαβούρα του αυτοκινητόδρομου.

Αν το μικρό σας έχει ξεκινήσει τα πρώτα του γεύματα, εφοδιαστείτε με ένα τάπερ με τα αγαπημένα του φαγητά, που θα έχετε ετοιμάσει πριν ξεκινήσετε, ή έστω με τροφές πρώτης ανάγκης, όπως ένα γιαούρτι, τυρί, κρέμες φρούτων, μπισκοτάκια και πάντα ένα παγούρι με νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ποτέ παγωμένο. Επίσης να έχετε πάντα μαζί σας σνακ που θα το χορταίνουν αλλά ταυτόχρονα θα το ξεδιψάνε, όπως φράουλες, ροδάκινα και ντοματίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου