Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Διατροφή για τον έβδομο μήνα

Ένα μήνα από τη στιγμή που αρχίσατε να δίνετε στερεές τροφές, το μεσημεριανό του μωρού θα είναι η χορτόσουπα, η οποία θα εξελιχθεί σε κρεατόσουπα.

Συνταγές 

Χορτόσουπα 

Θα πλύνετε πολύ προσεκτικά και θα καθαρίσετε μία πατάτα, ένα καρότο κι ένα κολοκυθάκι. Θα τα βράσετε σε δύο-τρία ποτήρια νερό για μία περίπου ώρα. Μετά θα τα αλέσετε σε μίξερ, για να γίνουν χυλός. Θα προσθέσετε ένα κουταλάκι λεμόνι και δύο κουταλάκια λάδι. Την πρώτη μέρα θα δώσετε στο μωρό λίγες κουταλιές, την επόμενη περισσότερες και σταδιακά όλο και περισσότερο, μέχρι ν’ αδειάσει το πιατάκι. Αργότερα μπορείτε να προσθέτετε κι άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, φασολάκια κ.ά. 
Κρεατόσουπα 

Δέκα μέρες μετά τη χορτόσουπα θα προσθέσετε το πρώτο κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας χωρίς λίπος, γύρω στα 80 με 150 γρ. Ακολουθεί το κοτόπουλο, οπότε μπορείτε να του φτιάχνετε δύο περίπου γεύματα την εβδομάδα με κοτόπουλο (αλεσμένα στο μίξερ).


Από τον όγδοο μήνα

Στον όγδοο μήνα συνεχίζετε να δίνετε φρουτόκρεμα, κρέμα ρυζάλευρου ή δημητριακών και ένα γεύμα χορτόσουπας ή κρεατόσουπας καθημερινά. Τα υπόλοιπα γεύματα εξακολουθούν να αποτελούνται από μητρικό ή τροποποιημένο γάλα. Αφού το μωρό ξεκινήσει με τα βασικά αυτά γεύματα, όσο μεγαλώνει και σταδιακά πλησιάζει στο χρόνο, εισάγουμε όλο και περισσότερες τροφές, δίνοντάς του να δοκιμάσει ποικιλία φρούτων και λαχανικών κατά προτίμηση εποχιακών. Μπορείτε μάλιστα να του δώσετε να κρατάει στο χεράκι ένα κομμάτι ψωμί ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου