Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Απέκτησε μωρό κάνοντας αιμοκάθαρση


Δικαίωσε την απόφαση της μητέρας της να ρισκάρει τη ζωή της για να την αποκτήσει και της πρόσφερε και πάλι αισιοδοξία για τη ζωή!
Η μικρή Αντζελίνα ήρθε στον κόσμο από τη Βίκυ Χρυσικού, Ελληνίδα της Αυστραλίας, που αγνόησε τις συμβουλές των γιατρών της και έμεινε έγκυος ενώ βρισκόταν σε αναμονή για μεταμόσχευση νεφρού.

«Την ονομάσαμε Αντζελίνα γιατί είναι πραγματικά ένας άγγελος… Είναι ο μικρός μας άγγελος που ήρθε στον κόσμο σαν θαύμα», δήλωσε η περιχαρής μητέρα στην αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun».

Η κ. Χρυσικού, που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, διέτρεξε τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Οπως έδειξε η εξέλιξη των πραγμάτων, το ένστικτό της επιβεβαιώθηκε και κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της, που γεννήθηκε πριν από έξι μέρες στο Southern Health’s Jessie McPherson, τρεις εβδομάδες νωρίτερα και ζυγίζοντας 2,4 κιλά, αλλά απολύτως υγιές.

Η νεφρική ανεπάρκεια της μητέρας προκλήθηκε όταν προσβλήθηκε στα 17 της από λύκο, ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια εμφανίστηκαν περίπου πριν από δέκα χρόνια, αλλά η υγεία της επιδεινώθηκε σημαντικά πριν από κάποια χρόνια, οπότε άρχισε την αιμοκάθαρση.

Ηδη η κ. Χρυσικού είχε την αγωνία πώς θα αντιμετώπιζε την κατάσταση η πεντάχρονη κορούλα της, η Χλόη, και σκέφτηκε ότι θα της έκανε καλό να αποκτήσει αδερφάκι. «Είχα την επιλογή να περιμένω για τη μεταμόσχευση του νεφρού, αλλά τότε θα ήμουν γεμάτη με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα» εξηγεί η ίδια.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο μαιευτήρας της δρ Τζον Ρίγκαν, η κ. Χρυσικού ήταν επιρρεπής σε υψηλή αρτηριακή πίεση, προεκλαμψία και κακή λειτουργία του πλακούντα σε σχέση με τις υγιείς γυναίκες. Παρά τις προειδοποιήσεις του ωστόσο, η κ. Χρυσικού έμεινε πιστή στην απόφασή της μέχρι τέλους. «Θα αποκτούσα αυτό το μωρό ό,τι και να γινόταν και, πράγματι, άξιζε τον κόπο» καταλήγει.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου