Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η συμπεριφορά των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα

Τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα ή με μικρό σωματικό βάρος δυσκολεύονται περισσότερο να αποκτήσουν φίλους κατά τη διάρκεια της εφηβείας. 

Το ευχάριστο όμως είναι ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά, όπως π.χ. χρήση ναρκωτικών ή εγκληματικές πράξεις. 

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με χαμηλό σωματικό βάρος ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μαθησιακές δυσκολίες. Αυτά τα παιδιά, όπως και τα πρόωρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα και στη συμπεριφορά, τα οποία μάλιστα μπορεί να συνεχιστούν και στην ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με την έρευνα Ολλανδών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Leiden, αυτά τα παιδιά δεν εξωτερικεύουν τα αρνητικά συναισθήματά τους και απομονώνονται κοινωνικά, ενώ αποκτούν πιο προστατευτικούς γονείς. Το αποτέλεσμα είναι να μην κάνουν εύκολα φίλους

Τουλάχιστον όμως, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, ως έφηβοι δεν γίνονται καπνιστές, δεν καταναλώνουν αλκοόλ, ενώ λίγοι καταλήγουν στη χρήση ινδικής κάνναβης, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που γεννήθηκαν με φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου