Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αληθεύει αν καπνίζουμε μακρυά από το μωρό τότε εκείνο είναι ασφαλές?

Οχι, δεν είναι αληθές, το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι καλύτερο από το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους, 

όπου κι αν καπνίζετε, το μωρό σας θα εκτεθεί στις τοξίνες. Αυτές οι τοξίνες είναι ανθυγιεινές για όλους, αλλά περισσότερο για τα μικρά παιδιά που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.

Κάθε φορά που κάποιος καπνίζει, τοξικά αιωρούμενα σωματίδια έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά και τα ρούχα του ατόμου. Επιπλέον, ένας καπνιστής εκπνέει τοξίνες για μερικά λεπτά μετά την κατάσβεση των τσιγάρων.

Όταν ένας καπνιστής έρχεται σε επαφή με το μωρό σας, ακόμα κι αν δεν καπνίζει εκείνη  τη χρονική στιγμή, το μωρό σας είναι εκτεθειμένο σε αυτές τις τοξίνες. Και αν είστε καπνιστής και θηλάζετε, οι τοξίνες μεταφέρονται στο μωρό σας μέσω του μητρικού γάλακτος.

Επίσης, το κάπνισμα μέσα στο σπίτι σας δεν είναι ασφαλές ακόμη και όταν το μωρό σας δεν είναι εκεί. Τα τοξικά σωματίδια από τον καπνό έχουν εγκατασταθεί σε επιφάνειες σε όλο το σπίτι και θα παραμείνουν εκεί για πολύ καιρό.

Ο Παιδίατρος Jonathan Winickoff στην Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής Richmond «Center και το Harvard Medical School επινόησε τον όρο« thirdhand " για να περιγράψει αυτό το είδος της μόλυνσης του καπνού.


eimaimama.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου