Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ένα πολύ εύκολο μιλφέιγ!

Πετυχημένη συνταγή!
Ένα γλυκό που αγαπιέται πολύ και τρώγεται εύκολα!

ΥΛΙΚΑ

2,5 πακέτα κριμ κράκερς πράσινα
1 λίτρο γάλα
1 φάκελο σαντιγί Garni
1 βιτάμ
3 κρέμες Γιώτης βανίλια στιγμής
1 ζαχαρούχο γάλα
κανέλα
ζάχαρη άχνη
λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ ή ταψί. Λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τις κρέμες Γιώτης, το μισό ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το 1 λίτρο γάλα. Ρίχνοντας το γάλα το μίγμα αραιώνει. Μην σας ανησυχεί. Αν δεν πήξει από μόνο του το βάζετε για λίγο στην χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε.

Αφού πήξει (όχι πάρα πολύ) το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα μπισκότα που έχουμε ήδη στρώσει.
Από πάνω προσθέτουμε άλλη μία στρώση μπισκότων. Αν στο ταψί μας δεν μπορούμε να κλείσουμε όλα τα κενά με ολόκληρα μπισκότα, κόβουμε μερικά και τα βάζουμε στα κενά του γλυκού.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε την σαντιγί Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. (το ένα φακελάκι από το κουτί).
Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από τα μπισκότα.

Τρίβουμε μερικά κριμ κράκερς (σαν σκόνη) και τα απλώνουμε πάνω από την σαντιγί, να καλυφθεί η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες να κρυώσει καλά.


Πηγή:
syntageskardias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου