Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Φάσκιωμα» με μέτρο!


Τα νεογέννητα κοιμούνται καλύτερα όταν είναι τυλιγμένα

Μπορεί το «φάσκιωμα» να θεωρείται μία ξεπερασμένη συνήθεια, όμως ακόμα και σύγχρονες έρευνες αποκαλύπτουν ότι ο ύπνος των νεογέννητων είναι καλύτερος και ποιοτικά και ποσοτικά, όταν τα τυλίγετε απαλά σε μία απαλή κουβέρτα ή ένα βαμβακερό σεντόνι.

Πρέπει να αποφεύγετε τα βαριά και δύσκαμπτα υφάσματα, τα οποία μπορεί να ζεστάνουν τα μωρά, ενώ δεν επιτρέπεται να το περιορίζεται τυλίγοντας σφιχτά γύρω από το κορμί του οποιαδήποτε ύφασμα, μια και μπορεί να επηρεαστεί ο ρυθμός της αναπνοής τους.

Ωστόσο, θεωρείται ότι ένα ήπιο «φάσκιωμα» εμποδίζει το μωρό από το να τρομάζει από τις ξαφνικές αντανακλαστικές κινήσεις που έχουν τα άκρα των νεογνών.

Αυτό τα βοηθάει στο να κοιμούνται πιο ήσυχα και να μην διακόπτουν τον ύπνο τους, παρά μόνο αν πεινάνε ή αν για κάποιο λόγο πονάνε.

Όπως θα παρατηρήσετε, στο μαιευτήριο τα νεογέννητα είναι απαλά τυλιγμένα με την κουβέρτα τους, και αυτό γιατί τα κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ειδικά τις πρώτες ώρες της ζωής της έξω από τον αμνιακό σάκο.

Σε γενικές γραμμές τα νεογέννητα προτιμούν τους «περιορισμένους» χώρους, αφού έμαθαν έτσι για όσο καιρό ήταν στην κοιλιά σας και καλό θα είναι να τους παρέχετε αυτή την ασφάλεια όσο την επιζητούν.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου