Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Ελπίδες για τα παιδιά που πάσχουν από νευροβλάστωμα


Ελπίδες για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής για τα παιδιά που πάσχουν από νευροβλάστωμα δίνει ένας νέος συνδυασμός χημειοθεραπειών.
Το νευροβλάστωμα είναι μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου που εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά έως πέντε ετών. 

Η τρίτη φάση κλινικών δοκιμών Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι τα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν την ασθένεια ή να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής με αυτό τον νέο συνδυασμό μεγάλων δόσεων χημειοθεραπείας. Πρόκειται για χορήγηση αντικαρκινικών παραγόντων σε μεγάλες δόσεις, που δημιουργούν νέους κανόνες στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου καρκίνου, από τον οποίο επιβιώνουν μακροπρόθεσμα μόνο το 30% των ασθενών, τόνισε η δρ Ρουθ Λάντενσταϊν, καθηγήτρια παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

«Τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με μια πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία μια θεραπεία βελτίωσης του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να νικήσει τη νόσο ή να αυξήσει κατά 20% το προσδόκιμο ζωής των ασθενών υψηλού κινδύνου, αυξάνουν συνολικά κατά 50% το ποσοστό επιβίωσης» υπογράμμισε η ίδια, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στην 47η ετήσια διάσκεψη της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 ειδικοί.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου