Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Eκπαίδευση για την Τουαλέτα...

Δεν υπάρχει μαγική ηλικία για την ιδανική στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία της εκπαίδευσης της τουαλέτας.
Μερικά παιδιά μπορεί να αναπτύξουν τις αναγκαίες σωματικές και γνωστικές ικανότητες τους ήδη από 18 έως 24 μηνών, ενώ άλλα δεν είναι έτοιμα μέχρι να γίνου 3 ή 4σάρων ετών. (Τα αγόρια αργούν περισσότερο από τα κορίτσια). Μερικά παιδιά μαθαίνουν σε λίγες ημέρες, ενώ άλλα μπορεί να μάθουν σε ένα χρόνο ή και περισσότερο.
Σημάδια της ετοιμότητας
Το παιδί σας πρέπει να είναι σωματικά έτοιμο για να αρχίσει την εκπαίδευση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κρατήσει τα ούρα και να παραμείνει στεγνό για τρεις ή περισσότερες ώρες (αυτό σημαίνει ότι οι μύες της ουροδόχου κύστης του έχουν αναπτυχθεί επαρκώς για την αποθήκευση των ούρων). Χρειάζεται επίσης να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα φυσικά σημάδια που σηματοδοτούν πότε πρέπει να πάει. Θα είναι πιο εύκολο, πάρα πολύ, αν μπορεί να τραβήξει τα ρούχα του επάνω και κάτω μόνο του.

Σωματική και πνευματική ετοιμότητα δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που εμπλέκονται. Κίνητρο είναι το κλειδί. Εάν το παιδί σας δείχνει την επιθυμία για ανεξαρτησία και δείχνει ενδιαφέρον για την απομίμηση συνήθειες στο μπάνιο όπως εσείς, μπορεί να είναι μια ευοίωνη στιγμή για να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου