Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Εκπαίδευση στο... ντύσιμο

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να θέλουν συγκεκριμένα ρούχα χωρίς να τους ενδιαφέρει αν είναι καθαρά ή να έχουν εξωφρενικές προτιμήσεις
, π.χ.
 να θέλουν να φορέσουν το κοντομάνικο μπλουζάκι με τους αγαπημένους ήρωες στην καρδιά του χειμώνα. Είναι σημαντικό να μην υποχωρείτε στις εμμονές του παιδιού, όταν είναι παράλογες ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε τη διπλωματική οδό, για να τις ξεπεράσετε.
Για παράδειγμα, μπορείτε να του επιτρέπετε να διαλέγει τα ρούχα που προτιμά, αρκεί αυτά να μην περιορίζονται σε μία αλλαξιά. Ακόμη, μπορείτε να το αφήσετε να φορέσει το αγαπημένο του καλοκαιρινό μπλουζάκι μέσα από το μακρυμάνικο αντί για φανελάκι. Σημαντικό είναι επίσης να το συνηθίσετε να αλλάζει τα ρούχα του, όταν έρχεται από τον παιδικό σταθμό ή την παιδική χαρά και να μην το αφήνετε ποτέ να κοιμάται με τα ρούχα όσο κι αν επιμένει ότι δεν θέλει πιτζάμες. Μην ξεχνάτε επίσης να του αλλάζετε καθημερινά κάλτσες και εσώρουχα. Τέλος, καθώς έχει προφανώς ξεκινήσει η φάση της απεξάρτησης από την πάνα και η εκπαίδευση για τη χρήση του γιογιό, καλό είναι να του φοράτε ρούχα που βγαίνουν εύκολα, π.χ. παντελόνια με λάστιχο ή φορεματάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου