Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γονείς προσοχή! Ξαφνική απόσυρση της παιδικής αντιβίωσης S.r. Claripen

Έχω ένα παιδάκι 7 ετών και την προηγούμενη εβδομάδα μετά από οδηγία του παιδιάτρου κατανάλωσε 1 μπουκάλι από το συγκεκριμένο αντιβιοτικό.Χθες λοιπόν πήγα πάλι στο φαρμακείο, διότι ο γιατρός μας συνέστησε να ακολουθήσει την ίδια αγωγή άλλες 3 μέρες, οπότε χρειαζόμασταν και άλλο μπουκάλι.



Ο φαρμακοποιός μου ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκαν κάποιες παρτίδες του συγκεκριμένου φαρμάκου και μέσα σε αυτές και αυτές που κατανάλωσε το παιδί μου και φαντάζομαι και πολλά άλλα παιδάκια. Η «ελληνική» φαρμακευτική εταιρεία δεν τους είχε ενημερώσει για την αιτιολογία της απόσυρσης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τους κάλεσα και μου είπαν ότι είχε πρόβλημα στην ανασύστασή του, δηλαδή έπηζε κατά την παραμονή του μετά το αραίωμα με νερό (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό!!!)
Με διαβεβαίωσαν δε, ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία του παιδιού…εγώ όμως πως μπορώ να είμαι σίγουρη?????????
Χάος επικρατεί παντού στην Ελλάδα και φυσικά την επόμενη φορά θα ρωτήσω τον γιατρό αν το φάρμακο που μας δίνει είναι από ελληνική εταιρεία, διότι όπως κατάλαβα από τα λεγόμενα του φαρμακοποιού, οι ξένες φαρμακευτικές εταιρείες σπάνια κάνουν κάτι τέτοιο!
Επίσης πληροφορήθηκα ότι αυτό το φάρμακο το προωθούν κατά κόρον τον τελευταίο καιρό και φεύγουν τεράστιες ποσότητες. Γονείς προσοχή!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

2 σχόλια:

  1. δεν εινα ακριβως ετσι οπως στα ειπς ο φαρμακοποιος βεβαια. ξερεις ποσες ξενες εταιριες εχουν αποσυρει φαρμακα???ουου. Η συγκεκριμενη δε ελληνικη εταιρια ειναι απο τις καλυτερες της Ευρωπης και τ γεγονος οτι το απεσυρε δειχνει την υπευθυνοτητας της ως προς τα παιδια και την κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην παραπανω ανακοινωση ενα πραγμα ουσιαστικο δεν αναφετεται. Ποια η συνεπεια τι αντιδραση παρουσιαζεται μετα την χρηση του παραπανω σκευασματος Πρακτικα πραγματα.Οσο για τις φαρμακευτικες εταιρειες οπως ολες οι εταιρειες αμερικανικης πολιτικης ενα εχουν στοχο. Αυξηση κερδων αδιαφορως συνεπειων τροπου συσωρευσεως και αποτελεσματος. Η αναγκη εστω και εαν δεν υφισταται κατασκευαζεται για το κερδος. αυτη ειναι η λογικη,εστω και αν αυτο σημαινει ζωη η θανατο. Το 1984 στην Αγγλια μια εταιρεια παρασκευης σκονης γαλακτος εστειλε σε αλλη ηπειρο σε υποαναπτηκτες χωρες φορτια με ληγμενα κουτια, εγινε μποικοταζ σε εταιρεια παρασκευης σοκολατας γιατι εκανε πειραματα σε πειραματοζωα. τελος Υπαρχει site στο internet που αναφερει για το προμοταρισμα γριπης η οποια τελικα παρα τα ρεπορταζ (ως αναφερεται) εγινε αιτια να πεθανουν 250 παγκοσμιως (οι χωρες ετρεξαν και αγορασαν το εμβολιο, πολλα τα λεφτα αρη)ενω στην αφρικη πεθαινουν χιλιαδες για δεν εχουν κουνουπιερα να καλυφθουν στον υπνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή