Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ηθικό Δίδαγμα...

«Μπαμπά, έχεις 25 ευρώ;»
Ένα απόγευμα πλησιάζει ο μικρός γιος τον πολυάσχολο μπαμπά του που μόλις είχε γυρίσει από τη δουλειά κουρασμένος και τον ρωτάει:

-Μπαμπά, πόσα χρήματα βγάζεις τη μέρα;
-Γιατί ρωτάς; αποκρίθηκε ο πατέρας.
-Θα ήθελα να ξέρω. Σε παρακαλώ, πες μου, συνέχισε ο γιος.
-50 ευρώ τη μέρα, απάντησε ο πατέρας.
-Τότε μπορείς να μου δανείσεις 25 ευρώ; ξαναρώτησε ο γιος.
Όμως ο πατέρας σκέφτηκε ότι η αρχική ερώτηση για το πόσα χρήματα βγάζει τη μέρα, ίσως αποσκοπούσε στο να ζητήσει χρήματα για να πάρει προφανώς κάποιο παιχνίδι. Οπότε η άμεση απάντησή του ήταν αρνητική και μάλιστα του είπε να πάει αμέσως στο δωμάτιό του να κοιμηθεί. Ο μικρός κατέβασε το κεφάλι και αποχώρησε από το δωμάτιο.
Όσο πέρναγε η ώρα ο θυμός του πατέρα ξεθύμαινε, καθώς έκανε διάφορες σκέψεις, όπως: «μήπως το παιδί χρειαζότανε πραγματικά τα χρήματα;», «μήπως ήθελε να πάρει κάτι για το σχολείο;», «μήπως είχε δανειστεί χρήματα από κάποιο συμμαθητή του;» και «τελευταία έχει καιρό να μου ζητήσει χρήματα, οπότε ίσως πρέπει να του τα δώσω».
Έτσι ο πατέρας πηγαίνει στο δωμάτιο του μικρού του γιου και του τα δίνει. Τότε ο μικρός όλο χαρά βγάζει απο την τσέπη του άλλα 25 ευρώ και του λέει:
-Ορίστε μπαμπά, σου δίνω 50 ευρώ. Μπορώ να εξαγοράσω την αυριανή σου μέρα;
Ο πατέρας συγκινήθηκε και αγκάλιασε το μικρό του γιο, συνειδηποιώντας ότι τον είχε παραμελήσει για να δουλεύει.
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Μην αφήνετε τον ελεύθερο χρόνο σας να περνάει άσκοπα. Η σκληρή δουλειά και η καθημερινότητα μας αφήνουν πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Όμως δεν θα πρέπει να παραμελούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας έχουν ανάγκη – κυρίως την οικογενειά μας.
Οι εταιρείες που δουλεύουμε μπορούν εύκολα να μας αντικαταστήσουν όταν φύγουμε από αυτό τον κόσμο. Όμως θα λείψουμε πραγματικά στους δικούς μας ανθρώπους. Γι’αυτό θα πρέπει να τους ευχαριστηθούμε και να τους αφήσουμε να μας χορτάσουν με την αγάπη τους, τώρα που τους έχουμε και μας έχουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου