Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Συνταγές: Ομελέτα στο Φούρνο...

Πώς θα την φτιάξετε?
Υλικά


6 αβγά

Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό

Λίγο αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα αβγά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 7 λεπτά περίπου, μέχρι η frittata να είναι μισοέτοιμη.

Βάζετε την ομελέτα στο φούρνο και την ψήνετε για 4-6 λεπτά ακόμα. Τη βγάζετε από το ταψάκι με μια σπάτουλα, τη σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.



Tip. Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια κοτόπουλου, φέτα, ζαμπόν ή μπέικον και ό,τι λαχανικά τραβά η όρεξή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου