Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Προσκλητήριο βάπτισης με λίγο φαντασία


Πριν μία εβδομάδα με πλησίασαν οι κουμπάροι μου και με ρώτησαν αν είχα χρόνο να σχεδιάσω ένα προσκλητήριο βάπτισης για την κόρη τους.


Οι οδηγίες ήταν απλές: αυτή είναι η φωτογραφία που βγάλαμε από την προσωπική μας φωτογραφική μηχανή και θέλουμε φράουλες!

Ακολουθεί η ακατέργαστη φωτογραφία που μας δόθηκε:

Η πρώτη μας ασχολία μετά την αφαίρεση του φόντου, ήταν να ολοκληρώσουμε το πάνω της κεφαλής το οποίο κόβεται από τη φωτογραφία και να προσθέσουμε και λίγο από τη μέση για να μπορέσει να τοποθετηθεί καλύτερα στο κάδρο:

Σημαντικό: το σχέδιο είναι απλά μία πρόταση για το πως φανταζόμαστε το προσκλητήριο, για αυτό το λόγο ορισμένα από τα εφέ και τα διάφορα στοιχεία είναι πρόχειρα φτιαγμένα.

Επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση της μπέμπας στο νέο μας φόντο. Με μία πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε και το φόντο που θέλαμε:

Δεν θέλαμε τη μπέμπα απλά να είναι μπροστά από το φόντο, την θέλαμε να είναι "μέσα" στο σκηνικό. Για να πετύχουμε αυτό το ψευδό-εφέ απλά πειράξαμε το φόντο. Αντικαταστήσαμε τον όγκο με τα μανιτάρια και τα λουλούδια από κάτω αριστερά με λίγα λουλούδια και ένα μικρό μανιτάρι και αυτά που αφαιρέσαμε τα κρατήσαμε ξεχωριστά για να μπούνε μπροστά από τη μπέμπα:

Έπειτα προσθέσαμε όλα μας τα στοιχεία, διορθώσαμε τα χρώματα της μπέμπας να ταιριάζουν με τα χρώματα του καμβά μας και βάλαμε και μία ψευδαίσθηση φωτός πάνω από το κεφάλι της όπως πρέπει να είναι όταν παίρνεις φωτογραφίες κόντρα στην πηγή φωτός:

Το επόμενο βήμα ήταν ο εμπλουτισμός. Σκεφτήκαμε η μπέμπα να κοιτάει μία φράουλα με φτερά! Βρήκαμε τη φράουλα και την πεταλούδα μας και στρωθήκαμε στη δουλειά! Πρώτο βήμα ήταν το ξεφοντάρισμα της φράουλας, να διαχωρίσουμε τον καρπό από το φύλλο και να διορθώσουμε τα χρώματα:


Όμορφα.. τώρα να προσθέσουμε τα φτερά. Η διαδικασία ήταν απλή, βρήκαμε μία πεταλούδα με φτερά που θεωρήσαμε ότι θα ταιριάξουν και κόψαμε το ένα. Το τοποθετήσαμε πάνω στη φράουλα, διορθώσαμε το χρώμα, το θολώσαμε λίγο στην έξω άκρη μόνο για να δείξει κίνηση και μετά βάλαμε και ένα γενικό εφέ κίνησης στην φράουλα. Να υπενθυμίσουμε ότι ως δείγμα δεν επιθυμούσαμε να καταναλώσουμε υπερβολικό χρόνο για να τελειοποιήσουμε τα εφέ μας:


Για να "δέσουν" όλα μαζί πρέπει η φράουλα να αφήνει "νεραϊδόσκονη" πίσω της όπως πετάει, για να ταιριάξει και με τις υπόλοιπες πεταλούδες στο φόντο. Χρησιμοποιόντας το pen tool και το brush tool από το PhotoShop κάναμε δύο απλά εφέ:


Εδώ πλέον ήμασταν ευχαριστημένοι με την πρόοδο των εργασιών. Για το εσωτερικό χρησιμοποιήσαμε το ίδιο φόντο και την φραουλίτσα μας, μαζί με το φωτεινό ίχνος απλά εφαρμόζοντας blur στα διάφορα επίπεδα. Ιδού και το τελικό αποτέλεσμα:


Αν σας άρεσε απευθυνθείτε στους ειδικούς....
T. 25510 36322  Για οποιαδήποτε απορία σας μην διστάσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου