Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Καήκατε από τον ήλιο; Υπάρχει λύση

Δώστε πρώτες βοήθειες στο ηλιακό έγκαυμα με συνταγές από τη φύση που καταπραΰνουν και ανακουφίζουν άμεσα την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σας.


Το ιδανικό για την επιδερμίδα σας είναι το λάδι, για να φτιάξετε επουλωτικό λάδι θα χρειαστείτε τα εξής: 2 κ.σ. χαμομηλέλαιο, 2 κ.σ. καλέντουλα, 2 κ.σ. τζελ από σπόρους κυδωνιού, 3 κ.σ. σιτέλαιο, 1 κ.γ. μέλι, 2 κ.σ. αγνό ελαιόλαδο, 3 σταγόνες από τα αιθέρια έλαια: δενδρολίβανο, κέρδο, λεβάντα.


Ο τρόπος παρασκευής είναι ο εξής: Βάλτε όλα τα λάδια και το μέλι σε μπεν μαρί. Αφού ομογενοποιηθούν, κατεβάστε τα από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείτε για το ανακάτεμα να χρησιμοποιήσετε και μίξερ. Πώς θα φτιάξετε το τζελ από σπόρους κυδωνιού: ρίξτε 2 κουταλιές σπόρους κυδωνιού σε ένα μπολ και περιχύστε τους με ζεστό νερό. Αφήστε το μισή μέρα περίπου μέχρι να βγει η γέλη και μετά σουρώστε το. Επειδή το κυδώνι δεν βγαίνει όλο το χρόνο μπορείτε να φυλάξετε τους σπόρους του σε βαζάκι και να τους χρησιμοποιείτε όποτε σας χρειάζονται.


Τέλος μετά από ένα δροσερό βραδινό μπάνιο απλώστε το λάδι απαλά στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να απορροφηθεί όλο το βράδυ.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου