Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Τραγανή τάρτα με μήλα και γιαούρτι

Κάτι μεταξύ πουτίγκας και τάρτας, αυτό το υπέροχο γλυκό θέλει ελάχιστη ώρα προετοιμασίας και είναι μια δροσερή και πολύ νόστιμη αλλαγή από τα συνηθισμένα.


Υλικά
3 αυγά

1κ. πολτός μήλου (μπορείτε να βρείτε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ)

1/2κ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

1/2κ. λευκή ζάχαρη
1/2κ. καστανή ζάχαρη

1/2κ. βρώμη

1κ.γ. κανέλα

3κ. κομματάκια ψωμιού

2 μήλα, καθαρισμένα, σε κομματάκια

1/4κ. καστανή ζάχαρη

1/4κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.σ. βούτυρο
1 ζύμη για τάρτα (κατεψυγμένη)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175C. Απλώστε την ζύμη σε μια ταρτιέρα.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την λευκή ζάχαρη, το 1/2 κούπας καστανής ζάχαρης, τη βρώμη και την κανέλα. Προσθέστε τα κομματάκια ψωμιού και τα μήλα και ανακατέψτε καλά. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξτε το στη ζύμη.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το 1/4 κούπας καστανής ζάχαρης και το αλεύρι. Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και ρίξτε το μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αποτέλεσμα να θυμίζει χοντροκομμένα κομμάτια. Έπειτα, ρίξτε το πάνω από το μείγμα στην τάρτα.
4. Ψήστε την τάρτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της και να μαλακώσουν τα μήλα, αφήστε την λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου