Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μαθαίνουμε στα παιδιά μας έναν εναλλακτικό, πιο αισιόδοξο τρόπο ζωής

Στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κέντρο της Γης...
εκπαιδευόμαστε όλοι μαζί και ευαισθητοποιούμαστε σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα.



Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Γη, που ως στόχο έχει την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης βρίσκεται πίσω από το πρότυπο, ανοιχτό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης». Σε ιδιωτική έκταση του κτήματος Βασιλίσσης και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», οι δράσεις της οργάνωσης φέρνουν σε επαφή εμάς και τα παιδιά μας, με απλές, αισιόδοξες έννοιες που παρουσιάζουν νέους τρόπους δόμησης της καθημερινής μας ζωής και διαμορφώνουν έναν διαφορετικό τρόπο κονωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς.




Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα είναι οι λύσεις που έχει να προτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και σε κάθε ομάδα πληθυσμού που έχει ανάγκη από κοινωνική και περιβαλλοντική επαγρύπνηση.




Κάθε Κυριακή του Μαΐου και του Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο (όσοι επιθυμούν συμμετέχουν με σειρά προτεραιότητας), στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» θα διεξάγονται τα εργαστήρια «Από τη θεωρία στην Πράξη», που προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και μαθαίνουν εύκολες, απλές και πρακτικές λύσεις για την καλύτερη διαχείριση των δικών μας αναγκών, αλλά και αυτών της γης




Γιατί όσο πιο μικρά εκπαιδευτούν τα παιδιά σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, τόσο καλύτερο θα είναι για το μέλλον όλων μας.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου