Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σκέψεις που ταλανίζουν μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη

Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος λαμβάνει πολλές αλλαγές στο σώμα της αλλά και στον ψυχισμό της.
Τι πρέπει να έχει η μέλλουσα μητέρα στο μυαλό της ώστε να περάσει μια υπέροχη εγκυμοσύνη; Πως πρέπει να της φέρονται οι γύρω της ώστε να μην τη στεναχωρούν και ταυτόχρονα να μη την κάνουν να νιώθει ανίκανη;




Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη συμβουλεύει τις εγκύους τι θα πρέπει να κάνουν εκείνη την περίοδο....


Η μητρότητα είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία γιατί αγγίζει και επηρεάζει τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.




Αλλαγές!
Το σώμα αλλάζει, οι ορμόνες διαφοροποιούνται με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο ψυχισμός της γυναίκας. Η αίσθηση της ευθύνης για το μωρό που έρχεται, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής τον προσωπικό αλλά και του ζευγαριού είναι λίγα μόνο απ' όσα μπορεί αν νιώσει μία γυναίκα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.




Η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να έχει στο μυαλό της...
Παρόλα αυτά θα πρέπει να θυμάται ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια. Είναι μια φυσιολογική, ευτυχισμένη και ευλογημένη περίοδος στη ζωή μια γυναίκας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να χάνει τις δραστηριότητές της ή να αλλάζει ριζικά τον τρόπο ζωής της και την καθημερινότητά της επειδή είναι έγκυος.


Η εγκυμονούσα θα πρέπει επίσης να θυμάται ότι ό,τι χρειάζεται το μωρό, η φύση έχει προνοήσει να το παίρνει από το σώμα της χωρίς να χρειάζεται να τρώει για δύο και έτσι να παίρνει βάρος το οποίο θα της προσθέτει δυσθυμία και θα της αφαιρεί ευκινησία.
Θα πρέπει επίσης η έγκυος να θυμάται ότι δεν είναι από πορσελάνη, είναι δυνατή, προικισμένη από την φύση με όλη την αντοχή και την δύναμη που χρειάζεται για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα τόσο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και του τοκετού.


Αυτό που μια εγκυμονούσα θα πρέπει να έχει στο μυαλό της είναι ότι στη διάρκεια της αναμονής για το μωρό συμβαίνει ένα ολόκληρο θαύμα μέσα στον οργανισμό της. Δημιουργεί έναν νέο άνθρωπο που θα τον φέρει στον κόσμο και που θα βοηθήσει την ίδια και τον σύντροφό της να γίνουν πιο σοφοί και πιο πλούσιοι συναισθηματικά.




Γι' αυτό στην διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει η μαμά...
- να κάνει θετικές και αισιόδοξες σκέψεις,
- όνειρα και σχέδια για τις ευτυχισμένες μέρες που θα έρθουν όταν και το μωράκι γεννηθεί,
- να ετοιμάζεται χωρίς όμως να αγχώνεται,
- να προετοιμάζεται τόσο για τον τοκετό όσο και για την ανατροφή του παιδιού διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ταινίες, παρακολουθώντας σχολές,
- και να συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στο θαυμάσιο γεγονός που περιμένει να έρθει!




Πως πρέπει να της φέρονται οι γύρω της;
Οι γύρω της όταν την βλέπουν να είναι η ίδια χαρούμενη, αισιόδοξη, ευτυχισμένη, συνειδητοποιημένη και ενεργή θα πρέπει να την χαίρονται και να την βοηθούν χωρίς όμως να την κάνουν να νιώσει άρρωστη και ανίκανη.
Να την κατανοούν χωρίς όμως να νομίζουν ότι είναι και ότι πιο εύκολο να περνάς αυτή την περίοδο και να είναι διαθέσιμοι για ότι εκείνη τους ζητήσει και για ότι εκείνη χρειαστεί.




πηγή: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου