Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η άσκηση βοηθά στη γονιμότητα

Μεταξύ των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν φαίνεται ότι η μέτριας έντασης άσκηση σχετίζεται με περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης,
σύμφωνα με νέα έρευνα. Η άσκηση έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών και κατάθλιψης. Ωστόσο, η σχέση της με την γονιμότητα δεν έχει διερευνηθεί πλήρως.


Στην παρούσα έρευνα παρακολουθήθηκαν 3.500 γυναίκες από τη Δανία, ηλικίας 18-40 ετών που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες στη διάρκεια ενός έτους, έχοντας επαφές με τον σύντροφό τους (χωρίς κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής). Οι ερευνητές εκτίμησαν τον βαθμό και την ένταση με την οποία γυμνάζονταν οι γυναίκες. Προς το τέλος της έρευνας είχε συλλάβει το 70% των γυναικών.


Στα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Fertility and Sterility» παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες που γυμνάζονταν με ήπιο ρυθμό (κάνοντας π.χ., περπάτημα, ποδηλασία, κηπουρική) περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν περισσότερες από 18% πιθανότητες να συλλάβουν κατά τη διάρκεια του μηνιαίου τους κύκλου συγκριτικά με όσες γυμνάζονταν ήπια λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα. Από την άλλη μεριά όμως, η υψηλής έντασης άσκηση περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα συσχετίστηκε με μείωση κατά 32% των πιθανοτήτων σύλληψης.


Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου