Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Νηστίσιμα ζαχαρωτά κοτοπουλάκια

Εντυπωσιακά, νηστίσιμα και ξεχωριστά. Θα ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους...
Είναι τα αγαπημένα ζαχαρωτά των παιδιών με φανταχτερό χρώμα και πασχαλινό σχήμα κοτοπουλάκι! Αν και η ζάχαρη είναι αρκετή, 10 τέτοια ζαχαρωτά έχουν μόλις 22 θερμίδες!


Συστατικά


3 φλιτζάνια ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο κυρίως ή ό, τι άλλο θες)
9 κ.σ. νερό
2,5 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (1 φακελάκι)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας


Τρόπος μαγειρέματος


Θα χειαστείς μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και ιδανικά ένα θερμόμετρο κουζίνας για να φτιάχεις τα ζαχαρωτά


Βάλε 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα μια μεγάλη σακούλα για φαγητό, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το χρώμα και ανακίνησε, πιέζοντας και με τα δάχτυλα να χρωματίζεις τη ζάχαρη


Μοίρασε τα 2 αυτά φλιτζάνια ζάχαρη σε ίσες ποσότητες, αν θέλεις να φτιάξεις κοτοπουλάκια με διαφορετικό χρώμα. Θα σου πάρει κάποιο χρόνο να χρωματίσεις καλά τη ζάχαρη


Αν πάλι δεις πως σου έπεσε παραπάνω χρώμα, κοσκίνισε τη ζάχαρη να αποβάλεις το παραπάνω χρώμα


Στρώσε σε μια λαμαρίνα της κουζίνας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα


Άπλωσε μια γεναιόδωρη ποσότητα χρωματισμένη ζάχαρη από πάνω


Ανάμειξε τη ζελατίνη με 5 κ.σ. νερό και χτύπησε καλά. Άφησε τη ζελατίνη να σταθεί για μερικά λεπτά


Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ζάχαρη που έμεινε με το υπόλοιπο νερό (4 κ.σ.) σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να βράσουν (αν τελικά έχεις θερμόμετρο μην αφήσεις το μείγμα να περάσει τους 110oC.)


Κατέβασε από τη φωτιά λίγα λεπτά αφού αρχίσει να κοχλάζει


Στη συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα με τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά να μην φαίνεται καθόλου η ζελατίνη


Βάλε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και άφησε να κρυώσει καλά.


Χτύπησε με το μίξερ στη μεσαία σκάλα να θαμπώσει το μείγμα και συνέχισε το χτύπημα προσθέτοντας τη βανίλια στην μεγάλη σκάλα


Πρόσθεσε λίγες σταγόνες χρώμα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά


Βάλε αμέσως το υλικό στο κορνέ και φτιάξε τα κοτοπουλάκια επάνω στο ταψάκι


Για να πάρουν το σχήμα της εικόνας κάνε μια στρογγυλή βάση για το σώμα, τραβώντας απότομα στο τέλος για να κάνεις την ουρά


Από πάνω με κλίση 90o προς τα πίσω και φτάνοντας στη μέση της βάσης τράβα απότομα προς τα εμπρός να φτιάξεις το ράμφος


Όσο το κοτοπουλάκι είναι ακόμη νωπό, πασπάλισε με την υπόλοιπη χρωματισμένη ζάχαρη


Στο μεταξύ λιώσε τις σταγόνες κουβερτούρας να πάρεις μια σφιχτή πάστα και με μια οδοντογλυφίδα φτιάξε τα ματάκια σε κάθε κοτοπουλάκι


Άφησε τα ζαχαρωτά να μείνουν 4-6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και μπορείς να τα απολαύσεις αρκετές μέρες μετά


tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου