Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Σπιτική σαντιγύ με πολύχρωμες γεύσεις

Προσθήκη λεζάντας
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά γι᾽αυτή την αεράτη και τόσο... γλυκιά συνταγή,
οι φωτογραφία μιλά από μόνη της. Σκεφτείτε μόνο πως είναι το τέλειο επιδόρπιο για το βαρύ τραπέζι του Πάσχα, είναι απίστευτα εύκολη και μπορείτε να διαλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων, ανάλογα με τη διάθεσή σας. Ή, πολύ απλά, μπορείτε να τις κάνετε όλες για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Όπως και να ᾽χει, δεν θα μείνει μπολ που να μην καταβροχθιστεί.


Υλικά
500ml. κρέμα γάλακτος, παγωμένη


Γλυκαντικά (διαλέξτε)
άρωμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη
σιρόπι σφενδάμου


Γεύσεις (διαλέξετε)
Λιωμένα βατόμουρα, μπανάνα, mango, φράουλα κλπ (πειραματιστείτε με ό, τι φρούτο έχετε)
Μαρμελάδα από φρούτα
σιρόπι φρούτων
σοκολάτα (κακάο, σιρόπι, λιωμένη)
απόσταγμα βανίλιας, καφέ, λεμονιού, πορτοκαλιού, σοκολάτας κλπ


Εκτέλεση
1. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και ξεκινήστε να την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρευστη.
2. Προσθέστε όποιο από τα γλυκαντικά και τις γεύσεις έχετε διαλέξει και ανεβάστε την ταχύτητα, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
3. Δοκιμάστε λίγο και προσθέστε γλυκαντικό ή γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρεται παγωμένο.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου