Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δίνετε εξετάσεις; Πιείτε νερό για καλύτερα αποτελέσματα!

Οι εξεταζόμενοι που παίρνουν μαζί τους νερό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, παίρνουν και πιο υψηλούς βαθμούς!
Αυτό, ίσως να σχετίζεται με το γεγονός ότι μένουν ενυδατωμένοι όση ώρα σκέφτονται, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.


Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Westminster και παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο Ψυχολογίας της Βρετανίας.


Ο Δρ. Chris Pawson, διευθυντής σχολείου στη Μάθηση και τη Διδασκαλία, υποστηρίζει ότι η αύξηση των βαθμών σε άτομα που όταν εξετάζονται έχουν μαζί τους νερό, μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους.


Η κατανάλωση νερού επηρεάζει τους εξεταζόμενους ψυχολογικά και επιδρά στην ικανότητα σκέψης βοηθώντας τους να σκέφτονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι αυτοί που πίνουν νερό μπορούν πιο εύκολα να χαλαρώσουν και να μειωθεί το άγχος τους, που όπως είναι γνωστό δεν είναι καλός σύμμαχος στις εξετάσεις!


Στην έρευνα πήραν μέρος 447 προπτυχιακοί φοιτητές και μελετήθηκε η συνήθεια τους να φέρνουν μαζί τους νερό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές που ήταν πιο μικροί σε ηλικία δε συνήθιζαν να έχουν μαζί τους νερό, σε αντίθεση με τους πιο μεγάλους. Οι φοιτητές όμως που είχαν πιο υψηλούς βαθμούς ήταν αυτοί που συνήθιζαν να έχουν μαζί τους νερό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν μελετήθηκε αν έπιναν όλο το νερό.


Ο Δρ. Pawson πάντως συνιστά στους φοιτητές να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια της εξεταστικής τους για να μένουν ενυδατωμένοι.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου